BL: küzdelmes mérkőzésen egy pont a címvédő ellen

(Fotó: Faragó Imre)

Közel állt a győzelemhez a MOL-PICK Szeged a Vardar Skopje ellen. Többször is vezetett három góllal a hazai csapat, de izgalmakkal teli végjáték után pontosztozkodással zárult a találkozó.

A hetmeteres.com Facebook oldalán nyereményjáték vár!

A Szeged kezdte a találkozót és rögtön az első támadásból helyzeteket alakított ki. Gólt azonban nem sikerült szerezni, hiszen Sterbik ziccereket védett. Egészen a harmadik percig sikerült kapott gól nélkül kihúznia a macedón csapat kapusának, ekkor Jonas Källman értékesítette a ziccert (3. perc 1-0). Fej fej mellett haladtak a csapatok, Cindric betöréseivel nem igazán tudott mit kezdeni a szegedi védelem, de hasonlóan nehéz pillanatokat okozott Skube is a vendégeknek (10. perc 4-4). Sierra is egyre jobban elkapta a fonalat, ezt kihasználva társai, kétgólos előnyt alakítottak ki (14. perc 7-5). Rohanós, hektikus játék jellemezte a félidő utolsó tíz percét. Rengeteget hibáztak a csapatok, míg a két hálóőr továbbra is parádézott. Ennek ellenére a MOL-PICK Szeged sikeresen tartotta előnyét, sőt Sigurmansson büntetője után már három góllal vezettek (27. perc 13-10). A címvédő azonban három gyors góllal egalizált, de Bodó Richárd találatával zárult az első harminc perc (30. perc 14-13).

Hasonlóan a mérkőzés elejéhez, a második játékrész első találatát is Jonas Källman kezdte, erre Cupic válaszolt büntetőből. A kapusok teljesítménye nem esett vissza, Sierra és Sterbik is ziccereket hárított (35. perc 15-15). Nagy csatát vívtak a pályán a csapatok, a tempó is lelassult, inkább a védekezések domináltak. Ebből a Szeged jött ki jobban, köszönhetően Skube szemfüles passzainak és megoldásainak (12. perc 19-16). A macedón együttes, azonban ismét felkapaszkodott. Cindric továbbra is sok gondot okozott a védelemnek, izgalmas végjáték körvonalazódott (20. perc 22-21). Denis Buntic vezérré lépett elé a mérkőzés vége felé, ötödik találatával nem csak a legeredményesebb hazai játékos lett, hanem ismét két góllal vezetett a Szeged (58. perc 26-24). Mégsem dőlhetett hátra Juan Carlos Pastor együttese, hiszen Borozan és Maqueda góljaival ismét egyenlítettek a macedónok, sőt majdnem baj lett, hiszen 10 másodperccel a vége előtt Dibirov kezében volt a győzelem lehetősége, de nem élt vele. A mérkőzés vége is Bodó lövésével zárult, de nem talált be. Végül egy pontot szerzett a MOL-PICK Szeged a címvédő ellen.

MOL-PICK Szeged – RK Vardar Skopje 26-26 (14-13)
Szeged:
Sierra (11/2 védés) – Buntic 5, Skube 4, Källman 3, Gaber 3, Sigurmansson 2 (2), Balogh 2 (1), Bodó 2, Zhitnikov 2, Sostaric 2, Gorbok 1
Vardar:
Sterbik (14/1 védés) – Borozan 8, Cindric 7, Cupic 3 (2), Kristopans 2, R. Ferreira 1, Dibirov 1, Maqueda 2, Shiskarev 1, Canellas 1 (1)