BL: elképesztő különbséggel jutott tovább a Kielce

Fotó: www.vtkielce.pl

Ászaival sem tudott győzni a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Rhein-Neckar Löwen. A Kielce kettős győzelemmel jutott a következő fordulóba.

A visszavágó csupán formalitásnak számított, csupán becsületből játszották le, hiszen a múlt héten a mannheimi gárda ifjúsági csapatával állt ki és 24 gólos vereséget szenvedett a lengyeleknél. Ennek okairól itt írtunk.

Az előzmények ellenére is jól kezdett a hazai együttes, Schmid duplájával és Mensah Larsen góljával indult a találkozó. Lijewski törte meg a Kielce gólcsendjét, de a játékrész elején csak nőtt a haziak előnye, hiszen a 15. percben 11-5 állt az eredményjelzőn. Ezután éledezett a Kielce. Az egykori szegedi közönségkedvenc, Dean Bombac tolta meg a szekeret zsinórban szerzett három találatával. Így a szünetig két gólra kapaszkodtak fel a vendégek (30. perc 18-16).

A folytatásban a 43. percig tudta őrizni előnyét a német együttes, ekkor Jachlewski egalizált és innen már nem volt visszaút az oroszlánoknak. Ma sem volt ellenszerük a tavaly előtti BL-győztes ellen, végül hat góllal, 36-30-ra maradtak alul.

Rhein-Neckar Löwen – PGE Vive Kielce 30-36 (18-16)
Löwen:
Schmid 8, Tollbring 5, Taleski 4, Reinkind 3, E. du Rietz 3, Baena 3, Mensah 3, Petersson 1.
Kielce:
Dujshebaev 5, Jurecki 5, Bielecki 4, Lijewski 4, Bombac 4 ,Aginagalde 4, Strlek 3, Jachlewski 2, Janc 2, Djukic 1, Mamic 1, Jurkiewicz 1.

Továbbjutott a PGE Vive Kielce 77-47-es összesítéssel a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé.