BL: legyőzte a lengyel bajnokot a Veszprém

Fotó: Vörös Dávid

Győzelmi reményekkel fogadta a Telekom Veszprém gárdája a lengyel bajnok Kielcét. Döntetlennel záruló első félidő után a másodikban megérdemelt győzelmet aratott a magyar bajnok.

Michal Jurecki két góllal jelentkezett a meccs elején, de Ugalde egyenlített, majd Mikler védése után Lékai már a vezetést szerezte meg a Veszprémnek. Ilic emberhátrányból is betalált, de Jurecki a negyedik góljával egyenlített (13. perc 6-6). Lékai átlövésével továbbra is a Veszprémnél volt az előny. Mikler védésekkel jelentkezett, de Jurecki hatodik góljával egyenlített a Kielce (23. perc 11-11). Lékai szerencsés gólt szerzett, de a félidő mégis döntetlennel zárult.

A vezetés a fordulás után is a Veszprémnél volt, és Manaskov álomgólja után kettővel ment a magyar csapat, de Janc gyorsan csökkentett a lengyelek hátrányán (49. perc 19-18). Manaskov elképesztő kipattanó utáni gólja után végül sikerült ellépnie a Veszprémnek három találattal, majd Nilsson tovább növelte a magyar fórt. Az utolsó 10 percre fordulva hárommal vezetett a Veszprém, majd Marguc növelte a fórt. Nilsson nyerőembernek bizonyult a végkátékban, és góljaival uralta a mérkőzést végét a bakonyi csapat. Végül ötgólos győzelmet ünnepelhetett a Telekom Veszprém.

Telekom Veszprém-PGE Vive Kielce 31-26 (15-15)
Veszprém:
Nilsson 8, Lékai 5, Ilic 5, Gajic 3, Gas. Marguc 3, Nagy 2, Manaskov 2, Blagotinsek 2, Ugalde 1,
Kielce:
M. Jurecki 9, Bielecki 5, Zorman 4, A. Dujshebaev 3, Mamic 2, Strlek 1, Janc 1, Djukic 1

Csoport állása: