BL: Magabiztos Veszprém-siker a Silkeborg otthonában

Győzelemmel zárta az őszt a Bajnokok Ligájában a Veszprém. Ilic vezérletével magabiztosan győzték le a Silkeborg gárdáját.

Az első percekben fej-fej mellett haladtak ugyan a csapatok, ám nem tartott sokáig a szoros eredmény. A Silkeborg futott az eredmény után, sikeres veszprémi védekezés után pedig már kettővel húztak el Nagy Laciék (13. perc, 4-6). Momir Ilic jól használta ki helyzeteit, már négy találatot jegyezhetett magának. Mikler nagyon jól elkapta a fonalat, sorozatban védte az ellenfél lövéseit. Apró lépésekkel építette előnyét a Veszprém, a 20. percre már ötgólos különbséget mutatott az eredményjelző (5-10). Megpróbált ugyan közelebb kerülni a Silkeborg, de csupán háromig jutottak. A szünetre kialakult az addigi legnagyobb különbség, már közte hat volt.
A fordulás után is tartotta a kellő távolságot a Veszprém, próbáltak gyors támadásokkal kapaszkodni a dánok, ám eredménytelenül. A silkeborgi időkérés után lendületet vettek a hazaiak, zsinórban ötször találtak be, a 19. percre egygólos hátrányig kapaszkodtak fel (21-22). A veszprémiek keze nem remegett meg ebben a helyzetben sem, fokozatosan visszaállt a különbség, 3 perccel a vége előtt Sulic góljával már hattal mentek (23-29). Nagy Lászlóék győzelme összességében nem forgott veszélyben, behúzták a győzelemért járó pontokat, ezzel megszerezték első idegenbeli győzelmüket.

Bjerringbro Silkeborg ? Telekom Veszprém 24-29 (9-15)
Silkeborg:
Seb. Skube 5, Klitgaard 5, Markussen 4, M. Knudsen 3, A. Damgaard 3, N. Nielsen 2, J. Hansen 2
Veszprém:
Ilic 7, Gajic 5, Nagy 4, Iváncsik G. 3, Marguc 3, Sulic 3, Terzic 1, Lékai 1, Kopljar 1, Chema 1

A csoport állása

1204tabbla

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here