BL: Majdnem ismét pontot vesztett a Löwen

Sólya Eliza/Hétméteres.com

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján egy mérkőzést rendeztek, ahol a Celje csapata látogatott a német bajnoki címvédő Rhein-Neckar Löwen otthonába. A hazai csapat végül nagy nehézségek árán tartotta otthon a két pontot.

Miha Zarabec 2018-ig hosszabbított Celjében (Fotó: siol.net)
Zarabec jó játéka és 7 gólja, ezúttal kevés volt a sikerhez
(Fotó: siol.net)

Már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést a Löwen, és hamar meglépett három góllal (8-5). A vendéglátók nem sokkal később már 5 találattal vezettek. A vendég csapat ezután felvette a mérkőzés ritmusát, és elkezdte ledolgozni a hátrányát. Zarabec jó játékának, és Janc pár üres kapus góljának köszönhetően a 28. percben már csak egy gól volt a csapatok közötti különbség. A maradék időben megmaradt az egy gólos hazai előny. (16-15)

A második félidőben a Löwen hamar elkapta a fonalat, és nagyon gyorsan visszaállította a már korában kialakult öt gólos különbséget (22-17). A Celje azonban nagyon szívósan tartotta magát, és nem engedte jobban ellépni vendéglátóit. Már csak két gól volt a differencia mikor Guardiola négy perc kiállítást kapott. Ezt a négy percnyi emberelőnyt a Celje tökéletesen játszotta le, és a  maga javára fordította a mérkőzést (24-27). Természetesen a hazaiak nem akartak vereséget szenvedni, így megindult a felzárkózás. A végjáték egy találatos vendég vezetéssel kezdődött, de a Löwen nemsokára visszavette a vezetést. A hazaiak a mérkőzés végét jól kontroll alatt tartották, így megőrizték az egy gólos vezetést, és megnyerték a mérkőzést. (31-30)

Rhein-Neckar Löwen ? RK Celje Pivovarna Lasko 31-30 (16-15)
Löwen:

du Rietz 7, Pekeler 5, Guardiola 3, Schmid 3, Petersson 3,  Sigurdsson 3, Steinhauser 2, Groetzki 2, Baena 2, Reinkind 1,
Celje:
Zarabec 7, Mlakar 5, Malus 4, Janc 4, Gajic 3, Marguc 2 (2), Babarskas 2, Beciri 2, Poteko 1

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here