BL: Meglepetést okozott a Kiel

A sérülésektől tizedelt Kiel meglepetést okozott, és csatát nyert a Barcelona ellen.

Nagy iramban kezdték a mérkőzést a csapatok, fej-fej mellett haladtak. A 9. percben a németek léptek el kettővel (5-3), de nem kellett sok a Barcának, hogy ismét egál legyen. A kieli játékosok szurkolásra buzdították közönségüket, a folyamatos tapsot pedig gólokkal hálálták meg. Kiril Lazarov a 19. percben szerezte meg századik BL-gólját az idei szezonban (9-8). Dominik Klein igazán felpörgött a mérkőzésre, bő három perccel a szünet előtt már a hetedik találatát szerezte. A félidő hajrájában a több mint ötperces spanyol gólcsend megbosszulta magát, négygólos kieli vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok (16-12).
A fordulás után a Barcelona többek között Pérez de Vargas remek védéseinek köszönhetően tíz perc alatt visszajött minusz egyre (40. perc, 18-17). Alfred Gíslason rögtön időt is kért, hogy megállítsa a spanyol hengert. Az edző szavai újabb löketet adtak, percek alatt ismét négy volt közte (45. perc, 22-18). A németek nagyon pörögtek, a mérkőzés hajrája ötgólos hazai előnnyel kezdődött meg. Xavi Pascual tanítványai nem találták az ellenszert, a Kielt ma nem lehetett megállítani, 29-24-es győzelmet aratott a negyeddöntő első mérkőzésén. A Barcelonának mindenképp javulnia kell a visszavágóra, ám képesek hazai pályán akár nagy különbséget is ledolgozni, így mégsem lehet megnyugtató ez az előny.

THW Kiel ? FC Barcelona Lassa 29-24 (16-12)
Kiel:
Klein 9, Canellas 6, Duvnjak 5, Vujin 4, Jaanimaa 2, Wiencek 1, Weinhold 1, Brozovic 1
Barcelona:
K. Lazarov 6, R. Entrerríos 3, V. Tomás 2, Nöddesbo 2, Sigurdsson 2, Jicha 2, Jallouz 2, Sorhaindo 2, Sarmiento 1, Syprzak 1, Morros 1

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here