BL: Mikler-parádé, átrohant ellenfelén a Veszprém

Fotó: Vörös Dávid /handballveszprem.hu

Érezhetően nagyobb sebességre kapcsolt ma a Veszprém, a fehérorosz Brest együttes nem tudta tartani a lépést. Mikler és Ilic vezetésével könnyedén húzták be a két pontot a hazaiak.

Őrült tempóban kezdett a Veszprém, gyors támadások követték egymást, potyogtak a gólok. Érezhetően más sebességen játszottak, Mikler több labdát is hárított, a fehéroroszok nem tudták tartani a lépést. Ilic szinte minden helyzetét eredményesen használta ki, a 18. percben már az hatodik gólját lőtte (14-7). Hiába védett jó százalékkal a másik oldalon Pesic, pontosan és könnyedén játszottak a hazaiak. Különösen magas volt az első játékrészben a támadásszám, az eredményes veszprémi játéknak köszönhetően kilenccel vezettek Ilicék a szünetben.
Mikler bravúros teljesítményét a fordulás után is folytatta, a 38. percben találtak először a kapuba a második félidőben a fehéroroszok. Gyors gólokból nem volt hiány ezután sem, a különbség pedig tovább nőtt a két csapat között. A Kiel elleni vereséget parádés sikerrel javította a Veszprém.

Telekom Veszprém – HC Meshkov Brest 34-22 (20-11)
Veszprém:
Ilic 8, Gajic 6, Nagy L. 5, Ugalde 4, Lékai 2, Tönnesen 2, Nilsson 2, Blagotinsek 2, P. Nenadic 2, Ligetvári 1
Brest:
Stojkovic 3, Astrashapkin 3, Nikuleanku 2, Djordjic 2, D. Rutenka 2, Shylovich 2, Selvasiuk 2, Yurynok 2, Vukic 1, Horák 1, Razgor 1, Yashchanka 1

A B-csoport állása: