BL: nagy lépést tett a második helyért a Telekom Veszprém

Fotó: hetmeteres.com/Sólya Eliza

Visszavágott a szeptemberi hazai Bajnokok Ligája-vereségért a Telekom Veszprém. Mát hat góllal is vezetett a Vardar Skopje, de a második félidőben megszerezte a győzelmet a magyar együttes.

Dissinger gólja nyitotta a találkozót, amire Lékai Máté válaszolt. Az első percekben leginkább a magyar együttes akarata érvényesült, de így is fej fej mellett haladtak a csapatok (8. perc 4-4).

Sok hibával játszottak a csapatok, főleg a fehér mezes Veszprém. Támadásban az első félidőben hat gólig jutó Lékain kívül szinte nem jelentettek veszélyt a kapura a vendégek. Ebben a remek napot kifogó szerb hálóőr, Milosavljev is közrejátszott (21. perc 11-8). Davis időkérése sem segített a Telekom Veszprém játékán. Körülményesen, sok hibával kézilabdáztak. Így alakult ki a 15-10-es félidei eredmény.

Mikler védéseivel és két gyors veszprémi góllal kezdődött a második játékrész. A frissen pályára lépő veszprémi játékosok új lendületet adtak. A 39. percben Nagy László és Mackovsek üreskapus találataival már döntetlen állt az eredményjelzőn (17-17).

A lendület úgy tűnt eddig tartott, ismét körülményes támadások jellemezték a veszprémi játékot. Négy percig nem is született magyar találat, ezalatt a Vardar újra háromgólos előnyt alakított ki (45. perc 21-18).

A hajrában újra utolérték ellenfelüket Nagy Lászlóék, hét perccel a vége előtt még a vezetést is megszerezték Strlek góljával (53. perc 23-24). Izgalmasan alakultak az utolsó percek, ennek nagy részét emberhátrányban töltötte a Telekom Veszprém. Így is sikerült megőrizni az előnyt, Nagy László szélről szerzett góljával beállította a 27-29-es végeredményt.

RK Vardar Skopje – Telekom Veszprém 27-29 (16-11)
Vardar:
Dissinger 5, Stoilov 4, Kristopans 4, Cupic 3 (2), Skube 3, Kalarash 2, Borozan 2, Shiskarev 1, Moraes 1, Dibirov 1.
Veszprém:
Lékai 7, Nagy 6, Nenadic 4 (2), Strlek 3, Mackovsek 2, Manaskov 2, Marguc 2, Mahé 1, Nilsson 1 Tönnesen 1.

Bajnokok Ligája A csoport állása: