BL: nagyot küzdött a Kiel, de Sterbik továbbjuttatta a Vardart

Vuko Borozan és a Vardar Skopje ismét ott lesz Kölnben (Fotó: www.facebook.com/rkvardar)

A címvédő Vardar Skopje küzdelmes és izgalmas mérkőzést követően bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe. Az első összecsapást 29-28-ra nyerte a Vardar Németországban, míg a mai visszavágón 27-28-as eredménnyel zárult. 

Kieli erődemonstrációval indult a találkozó, Niklas Landin parádés védéseinek is köszönhetően 0-3-mal kezdtek a felek. A Vardar nem lepődött meg ezen, sőt, előnyt épített fel, amit a szünet előtt csak óriási Wolff-bravúroknak köszönhetően tudott egalizálni a THW Kiel.

Többnyire a Vardar akarata érvényesült a második játékrészben. A macedón együttes a félidő derekán már négy góllal is vezetett, de innen is felállt a Kiel. Az 56. percben 27-26-nál Sterbik Árpád továbbjutást érő védést mutatott be, amikor Ole Rahmel kísérletét hárította a jobbszélről.

Maradtak még izgalmak ezután is, de a szkopjei továbbjutás már igazán nem forgott veszélyben. A találkozó Cupic-góllal ért véget, amelyen sokáig vita folyt, hogy időn belül esett-e, végül megadták a játékvezetők, aztán mégsem, így az eredmény 27-28 lett.

RK Vardar Skopje – THW Kiel 27-28 (13-13)
Vardar:
Sterbik (16/1 védés) – Borozan 6, Cindric 5 (3), Kristopans 4, R. Ferreira 3, Dibirov 3, Shishkarev 2, Cupic 1 (1), J. Canellas 2, Maqueda 1
Kiel:
N. Landin (8 védés), Wolff (4/2 védés) – Zarabec 5, Wiencek 5, Elberg 5, Vujin 3 (1), Bilyk 3, L. Nilsson 3, Frend Öfors 2, Rahmel 1, Duvnjak 1