BL: nagyszerű játékkal vette el a PSG veretlenségét a Szeged

Mirko Alilovic remekelt a Párizs ellen (Fotó: Sólya Eliza)

A hét Bajnokok Ligája-mérkőzésén végig vezetve megérdemelten zsebelte be a két pontot a MOL-PICK Szeged. Az eddig veretlen PSG együttesét múlta felül egy góllal a magyar együttes.

Remekül kezdte a játékot a hazai csapat, rögtön hetest harcoltak ki a kékek, amit Sigurmansson biztos kézzel értékesített. A másik oldalon is hasonlóan alakult a párizsi támadás, de Alilovic útját állta a kísérletnek. A hetedik percben már 4-2-re vezetett a MOL-PICK Szeged.

Őrizte előnyét a magyar együttes, köszönhetően horvát hálóőrüknek és a biztos kezű Sigurmannssonnak. A PSG részéről leginkább Sagosen és Remili okozott problémát az egyébként jól működő szegedi védelemnek.

Sigurmannsson és Canellas is szenzációs teljesítményt nyújtott (Fotó: Sólya Eliza/hetmeteres.com)

Gensheimer találatával újra egálra álltak a felek, de nem tartott sokáig, hiszen két gyors góllal a 18. percben újra kétgólos, 12-10-es előnyt birtokolt a Szeged. Szinte hibátlanul játszottak Canellasék, emellett Alilovic is biztos pont volt a kapuban, ellentétben Omeyer sem Corrales teljesítményével. Így alakult ki a 16-14-es félidei állás.

A második félidőben elején sem változott a játék képe, minimális egy-kétgólos előnyét tartotta a hazai alakulat, mindeközben támadásban is kreatív megoldásokat mutattak be. A 38. percben Mirko Alilovic hozta extázisba a közönséget, sorra fogta a ziccereket és átlövéseket. A 41. percben a párizsiak mestere, Raul Gonzalez kért időt háromgólos, 23-20-as hátrányban.

Kemény, de sporszerű volt az összecsapás (Fotó: Sólya Eliza/hetmeteres.com)

Az ötvenedik percben piros lapot kapott a vendégek egyik legjobbja, a német Uwe Gensheimer. Pedro ellen követett el ziccerben olyan szabálytalanságot, ami a horvát bírók szerint végleges kiállítást ért. A büntetőt pedig Sigurmannsson értékesített, ezzel négygólos, 28-24-es fórral érkeztek a hajrára.

Alig kevesebb mint két perccel a találkoz vége előtt Mikkel Hansen góljával felzárkóztak egyre a franciák, ekkor kért időt Juan Carlos Pastor, majd az izlandi balszélső újabb értékesített büntetőjével 33-31-re alakította az állást. Végül egygólos sikert aratott a MOL-PICK Szeged, ezzel elvette a PSG Bajnokok Ligája-veretlenségét ebben a szezonban.

MOL-PICK Szeged – PSG Handball 33-32 (16-14)
Szeged:
Sigurmannsson 11, Canellas 4, Bodó 4, Bánhidi 3, Balogh 3, Maqueda 2, Zhitnikov 2, Gaber 3, Pedro 1
PSG:
Sagosen 6, Remili 8, H. Toft 6, Gensheimer 4, M. Hansen 4, Dourte 1, Keita 3.