BL: Oda a Barcelona veretlensége

Nikola Karabatic (forrás: psghand.fr)

A PSG hazai pályán győzte le az eddig hibátlan Barcelonát. A francia csapat az első félidő végét követően végig uralta a mérkőzést, s bár néhányszor közelebb kerültek a katalánok, a vezetést nem adták ki a kezükből a vendéglátók.

Nikola Karabatic (forrás: psghand.fr)
Nikola Karabatic
(forrás: psghand.fr)

A Barcelona szerezte a mérkőzés első gólját, ám hamar megfordította az állást a PSG, köszönhetően elsősorban az ekkor kiválóan játszó Rémili góljainak. Az első negyedóra végére három gólos előnyt épített fel a francia csapat (9-6). A vendéglátóknak működni kezdtek a gyors lerohanásai is, így a 18 percben a vendégek kértek időt. Ezt követően a párizsiak támadásai vesztettek hatékonyságukból, a Barcelona pedig néhány szerencsés góllal közelebb tudott jönni, míg Ristovski a másik oldalon bemutatott néhány bravúrt. A katalánoknak az egyenlítéshez is volt labdájuk, ám ezt nem tudták kihasználni, a félidő végén Luka Karabatic kétszer is betalált, így a játékrész biztos francia vezetéssel zárult.

A második félidőt Rémili gólja indította, majd ezt követően egymás után potyogtak a találatok mindkét oldalon. A PSG a 35. percben kapust cserélt, bejött Skof, ám Dika Memet nem tudta ő sem megállítani. Az ifjú jobbátlövő húzta ekkor a Barcelonát, míg a másik oldalon Nikola Karabatic is elkezdett gólokat lőni. 21-19-nél rövid gólcsend következett, amit a 41. percben Stepancic tört meg. A katalán csapat nem tudott közelebb kerülni, sőt, Möllgaard góljával már néggyel vezetett a PSG a 44. percben. A vendégek időkérése sem hozott számottevő változást a játék képében, ám Nielsen kiállítása jól jött a Barcának akik két gólt is szereztek ebből, míg a másik oldalon a PSG a sokadik büntetőjét hagyta ki. A vendégek ezután sem tudtak 3 gólnál közelebb kerülni. A vége a párizsiaknak sikerült jobban, így egészen magabiztossá tudták tenni a győzelmüket.

PSG Handball – FC Barcelona Lassa 33-26 (15-12)
PSG:
Rémili 9, L. Karabatic 5, M. Hansen 5, Gensheimer 3, Abalo 3, Stepancic 2, N. Karabatic 2, Möllgaard 2, J. Nielsen 2,
Barcelona:
D. Mem 5, K. Lazarov 4, Syprzak 3, N’guessan 3, Arino 3, L. Andersson 2, V. Tomás 2, V. Rivera 2, R. Entrerríos 1, Nöddesbo 1

Az A csoport jelenlegi állása:

BL_A_Csoport_2016.11.12.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here