BL: óriásit küzdve nyert otthon a Szeged

Fotó: Sólya Eliza/Hétméteres

A MOL-PICK Szeged csapata hatalmas csatában, a meccs során szinte végig gólhátrányban játszva, jó második félidejének köszönhetően nyert ismét egy apró góllal a Bajnokok Ligájában.

Nem kezdte jól a mérkőzést a Szeged. Rendre a vendégeknél volt az előny, akik mind beállóból Babichev találataival, mind pedig Szoroka révén szélről és lerohanásból eredményesek tudtak lenni. 3-6-nál kért időt Juan Carlos Pastor, és szép lassan pályára került Maqueda, valamint Bombac is. Ez sem hozott átütő hatást, rendre maradtak ki a szegedi lehetőségek (8-13). A félidő végére zárkózott a magyar csapat, ám szünetre 3 gólos ukrán előnnyel mentek a felek.

A második félidőben Alilovic érkezett Sego helyére, valamint pályára került Pedro is, ám emberhátrányból is az ukránoké volt az első gól. Bodó Richárd és Maqueda bombái meccsben tartották a Szegedet, de hosszú időre állandósult a 2-3 gólos differencia (18-21). A félidő közepe viszont egyértelműen a Szegedé volt. A magyar alakulat 50 perc után át is vette a vezetést, ám az ukránok visszajöttek és Pukhouski remek játékának köszönhetően vendég vezetéssel mentek a csapatok a hajrára (27-28). Az utolsó perc elején megint megszerezte a vezetést a magyar csapat, és a végén egy blokkolt lövést hárított Alilovic, így ha nehezen is, de otthon tartotta a pontokat a Szeged.

MOL-PICK Szeged-HC Motor Zaporozhye 30-29 (12-15)
Szeged:
Sostaric 9, Bodó 7, Bánhidi 3, Bombac 3,Maqueda 3, Sigurmannsson 3, Balogh 1,  Källman 1
Motor:
Szoroka 8, Pukhouski 7,  Babicsev 5, Paczkowski 3, Malasinskas 2, Doroscsuk 2, Kubatko 1, Denysov 1

A tabella állása: