BL: parádés első félidő után sima Szeged-siker

Fotó: Sólya Eliza/hetmeteres.com

Lendületesen, gólerősen kezdte az első hazai mérkőzést a VELUX EHF Bajnokok Ligájában a MOL-PICK Szeged. Már az első félidőben kilenc góllal vezettek a svéd Kristianstad ellen. A második félidőben visszaesett a szegediek játéka, de a győzelem nem forgott veszélyben.

Teltház fogadta a csapatokat az újszegedi sportcsarnokban vasárnap délután. Szinte egymásnak estek a csapatok, villámgyorsan szerezték a találatokat. Jonas Källman góljával, szerezte meg először a vezetést a kékmezes hazai együttes (3. perc 3-2). Jól működött Szeged védelme, több labdát is szereztek, de mögöttük Sierra is remek formában védett. Ezekből gyors lerohanásokat vezettek a Tisza-partiak, a különbség pedig egyre nőtt. Ezért kért időt a vendégek mestere (8. perc 7-3). Az időkérés után sem változott a játék képe. Az izlandi Sigurmansson első szegedi BL-góljaival és Balogh Zsolt találatával tovább nőtt a hazai előny (13. perc 10-3). Könnyedén játszottak a szegedi játékosok, szenvedett a Kristianstad, ezért is kért újból időt a Kristianstad mestere (16. perc 12-3). Eredményesebben is támadtak a svédek, de a különbség nem csökkent a két együttes között. Erről többek között Bodó Richárd gondoskodott, bombáival igencsak megkeserítette a vendég kapusok életét. Már az első félidőben is rászámolhatott a svédekre a lelkes szegedi közönség, Zhitnikov góljával már tízgólos hazai vezetést mutatott az eredményjelző (28. perc 20-10). A gólzáporos első játékrész Sierra védésével zárult.

Bodó volt a legeredményesebb szegedi (Fotó: Sólya Eliza – hetmeteres.com)

A második játékrész később kezdődött el, a svédek késve érkeztek a pályára. Eközben a MOL-PICK Szeged kapujába érkezett Marin Sego és a fiatal Fekete Bálintnak is lehetőséget adott Juan Carlis Pastor mester. Kissé lassabb iramban zajlott a mérkőzés. A narancsmezes svédek Kappelin védéseivel és a balszélső, Hallen góljaival kapaszkodtak (37. perc 23-16). Pontatlanabbul több hibával támadott a Szeged, a kapuban Sego sem tudta folytatni Sierra remek teljesítményét (42. perc 25-18). Az egyéni Bl-gólrekordot döntő Bodó Richárd viszont továbbra is eredményesen kézilabdázott. A Kristianstad szívósan küzdött, hat találatra zárkózott fel. A hazaiak spanyol mestere magához hívta csapatát (48. perc 28-22). A védekezésben továbbra sem tudtak feljavulni a Tisza-partiak, támadásban pedig Bodó tartotta a különbséget. Az utolsó öt percre ismét kilencgólos differencia alakult ki (55. perc 34-25). Az utolsó percben állva ünnepelt a hazai közönség, zúgott a “Szép volt fiúk”-rigmus, amelyre rá is szolgáltak a hazai kedvencek. Végül megmaradt a félidei kilencgólos különbség, a zágrábi siker után hazai pályán is győzött a MOL-PICK Szeged.

A mérkőzés összefoglalója:

MOL-PICK Szeged – IFK Kristianstad 36-27 (20-11)
Szeged:
Sierra (7 védés), Sego (4 védés) – Bodó 7, Bánhidi 5, Sigurmansson 4 (1), Källman 3, Skube 3 (1), Gaber 3, Zhitnikov 2, Balogh 2, Sostaric 2, Petrus 2, Buntic 1,  Gorbok 1, Fekete 1
Kristianstad:
Larsson (2/1 védés), Kappelin (5/1 védés) – Hallen 7, Gudmundsson 4, Lagergren 3, Nilsen 2, Henningsson 2, Lipovac 2, Sörensen 2, Jónsson 2, Arnarson 1, Olsson 1