BL: pont nélkül maradt a Veszprém Párizsban

Mikler Roland második félidei teljesítménye is kevés volt a sikerhez (Fotó: Sólya Eliza/hetmeteres.com)

A hét mérkőzését rendezték vasárnap délután Párizsban. Az első félidőben egyértelműen a franciák irányítottak, a fordulás után azonban nyílttá vált a találkozó, de ebben az idényben először pont nélkül maradt a Telekom Veszprém.

A franciák kezdték a találkozót és magukhoz is ragadták az irányítást. A magyar védelem nem igazán tudott mit kezdeni a norvég Sagosennel, aki már a mérkőzés elején négy gólig jutott (9. perc 7-5). Eközben Omeyer is rendre túljárt a veszprémi támadók eszén, Ilic büntetőjét és több átlövést is hárított a rutinos hálóőr. Folyamatosan nőtt a különbség, ekkor Ljubomir Vranjes kért időt (16. perc 11-6).

Az időkérés után Gasper Marguc büntetőből szakította meg a magyar gólcsendet, majd Blagotinsek tovább csökkentette a hátrányt (20. perc 11-8). Ezután rögtön újabb kétpercet gyűjtött össze a szlovén óriás, amit Nielsen révén azonnal kihasznált a PSG, majd Accambray kétszer is beköszönt Omeyer hálójába (22. perc 13-10). Mindkét oldalon kemény ütközésekkel próbálták megakadályozni a gólszerzést. Ennek volt köszönhető a rengeteg kiállítás, hiszen az első játékrész utolsó öt percében ritkán voltak teljes létszámban a csapatok (27. perc 16-12). Nikola Karabatic is belendült hatodik találatával hatgólosra növelte fórjukat, amiből egyet lefaragott a szünetre Nilsson.

Sokkal jobban kezdte a második játékrészt a bakonyi alakulat, rögtön felzárkóztak három találatra. A kapuban Mikler érkezett, aki védésekkel hálálta meg a bizalmat. Támadásban is parádés megoldással kerültek közelebb a vendégek, Ugalde és Gajic szenzációs összjátékából már csak kettő volt közte (40. perc 22-20). Úgy tűnt a PSG norvég irányítójának ez kellett, hogy felébredjen, két találattal vétette észre magát Sagosen.

A kapuban Mikler továbbra is remekelt, míg elöl Tönnesen találatával ismét egy góllal vezettek csak a vendégelátók (45. perc 25-24). Öt perccel később az egyenlítésért támadhatott a Veszprém, azonban Lékain ismét kifogott Omeyer, míg Mikkel Hansen a túloldalon nem hibázott (21. perc 27-25). Paprikás hangulat uralkodott a végjátékban, Sagosen és Ilic kakaskodását büntették a játékvezetők, melyből a PSG jött ki jobban (24. perc 30-26). A franciákhoz csereként beálló Kempf megszórta magát, az ő góljaival zárult a találkozó, melyet végül öt találattal nyertek a hazaiak. A Telekom Veszprém elszenvedte első vereségét ebben az idényben.

PSG – Telekom Veszprém 33-28 (19-14)
PSG:
Omeyer (18/3 védés), Corrales (védés)- N. Karabatic 8, Sagosen 6, Kempf 6, Remili 4, J. Nielsen 3, Konkoud 1, M. Hansen 3, Gensheimer 2
Veszprém:
Alilovic (4 védés), Mikler (6/1 védés) – Tönnesen 5, Gajic 5, G. Marguc 4 (3), Ilic 4, Manaskov 3, Nilsson 2,  Accambray 2, Blagotinsek 1, Ugalde 1.

A B csoport állása: