BL: Sego lett a Flensburg veszte Szegeden

(Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com)

Parádés teljesÍtményt nyújtott a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata a német bajnok Flensburg ellen a Bajnokok Ligája B csoportjának 5. fordulójában, így 30-28-ra legyőzte. Ez azt jelenti, hogy öt mérkőzés után továbbra is hibátlan a Szeged.

Hetek óta ihletett formában véd Marin Sego, ma sem volt ez másként. Megbabonázta a flensburgi játékosokat, a meccs elején pedig Mario Sostaric csatlakozott hozzá. Remekeltek a szegediek, a 23. percben már 13-8-ra vezettek. Az utolsó tíz minutumban teljesen ledolgozta hátrányát a Flensburg (14-14), azonban az utolsó másodpercekben még Balogh gólt lőtt, illetve Sego bemutatott egy bravúrt. Ezeknek köszönhetően minimális szegedi előnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok.

Mario Sostaric hat gólig jutott a Flensburg ellen (Fotó: Sólya Eliza – hetmeteres.com)

A második félidő elején robbantott a PICK, a 45. percben már 24-18-ra vezettek Juan Carlos Pastor vezetőedző tanítványai. A pálya egész területét uralták, többen kiválóan játszottak. Sego, Maqueda és Bombac brilliírozott, így a végén még az is belefért, hogy felzárkózott a Flensburg.

Az összecsapáshoz hozzátartozik, hogy a vendégek gyomorrontás miatt nem nevezték a meccskeretbe a jövőre már Veszprém-játékos Rasmus Laugét.

A szegediek végül kétgólos sikert arattak, legközelebb egy hét múlva a magyar bajnokságban, Veszprémben lépnek pályára.

MOL-PICK Szeged – SG Flensburg-Handewitt 30-28 (15-14)
Szeged:
Sostaric 6, Maqueda 4, Bombac 4, Bánhidi 4, Sigurmannsson 3 (2), J. Källman 2, Balogh 2, Bodó 1, Zsitnyikov 1, J. Canellas 1, Blazevic 1, Sego 1
Flensburg:
Röd 5, Glandorf 5, Zachariassen 4, Johannessen 3, Jöndal 2 (1), Gottfridsson 2, Wanne 2, Jeppsson 1, Golla 1, Hald 1, L. Svan 1, Steinhauser 1

A csoport állása: