BL: Szoros Veszprém vereség Barcelonában

Fotó: https://twitter.com/fcbhandbol

A kézilabda Bajnokok Ligája második fordulójában a Telekom Veszprém Barcelonában vendégszerepelt, és háromgólos félidei hátrány után 31-28-ra kikapott a Barcelonától.

Nem kezdett jól a magyar alakulat, hiszen Tomas lerohanásával már 3-1 volt az állás, és Blagotinsek támadóoldalon szedett össze kiállítást. Sterbik fontos pillanatban fogta első labdáját, és a kettős emberhátrányba kerülő Veszprém Gajic révén gólt tudott szerezni (13. perc 6-6). Ilic góljára Sorhiando válaszolt gyorsan. A 25. percig fej-fej mellett haladtak a felek, és ekkor tudott kétgólos előnyre szert tenni a Barcelona. Mortensen Miklernek is betalált hetesből, és Mahé válaszára Mem lőtt óriási gólt. Mahé két labdát is eladott, amiből egyet értékesítettek a katalánok. A szünetben három góllal vezetett a Barcelona.

A fordulás után Sterbik nyitott védéssel és Mackovsek góllal. Petar Nanadic is betalált, és a 35. percben 19-16 volt az eredményjelzőn. A sok kiállítás megnehezítette a Veszprém dolgát, és nem tudott felzárkózni. Dika Mem parádézott a hazaiaknál, de Gajic hetesével tartotta a lépést a Veszprém (44. perc 23-20). Perez de Vargas sokat tett a hazai vezetés megtartásáért, és Vranjes mesternek időt kellett kérnie. Továbbra sem tudott közelebb kerülni a vendég alakulat. Az utolsó 5 percben Fabregas még piros lapot kapott, de nem volt jelentősége, és a Veszprém három góllal kikapott.

FC Barca Lassa-Telekom Veszprém 31-28 (17-14)
Barcelona:
Mortensen 7 (4),Mem 6, Pálmarsson 3, N’guessan 3, Dolenec 2, Sorhiando 2, Arino 2 A. Gomez 2, R. Entrerrios 1, Fabregas 1, Duarte 1, Tomas 1
Veszprém:
Gajic  8 (5), Nagy L. 4, Mackovsek 4, Strlek 4, Tönnesen 2, Mahé 2, P. Nenadic 2, Lékai 1, Ilic 1

Tabella: