BL: továbbra is mélyrepülésben a Szeged

fotó: Sólya Eliza/hetmeteres.com

Szombat délután a Wisla Plock ellen kellett javítania a Szegednek a Bajnokok Ligájában a legutóbbi svédországi és magyar bajnoki fiaskói után. A csapat nem tudott azonban nyerni, és a lengyelek elvitték a két pontot Szegedről.

Duarte vezére volt a vendégeknek. (fotó: Sólya Eliza/hetmeteres.com)

2-3-mal indult a mérkőzés, majd Obradovic góljával már 3-6-ra vezetett a Plock, és Pastor mesternek időt is kellet kérnie. Támadásban megtalálta magát a Szeged, de Duarte vezetésével a lengyelek is rendre gólt tudtak szerezni. A 18. percben 7-9-nél a lengyelek kértek időt, de ez inkább a magyar csapatra volt pozitív hatással. De Toledo már négynél járt, és ismét hárommal ment a lengyel ezüstérmes (25. perc 9-12). Bodó húzta a Szegedet támadásban, de a szünetben kétgólos lengyel előnyt mutatott az eredményjelző.

Tartotta előnyét a fordulás után a Plock, és Mihic emberhátrányból is növelte a lengyel vezetést. Zhitnikov gólja kicsit felhozta a magyar csapatot, és már csak egy gól volt a lengyelek előnye, amely után időt kért a vendégek edzője (40. perc 17-18). Balogh kétszer is egyenlített, majd Thiagus Petrus révén már vezetett a Szeged (20-19). Hárommal vezetett már a szeged a 49. percben, amikor Borbély Ádám érkezett a vendég kapuba, aki kivédte Balogh hetesét. A közvetlen végjáték döntetlennel indult, és Balogh ismét hetest rontott, majd Thiagus Petrus üres kapura nem tudott betalálni. Kulcshelyzetben Sego is hetest védett, de végül De Toledo megnyerte a mérkőzést a lengyeleknek.

MOL-PICK Szeged-Orlen Wisla Plock 24-25 (12-14)
Szeged:
Balogh 6, Bodó 5, Zhitnikov 4, Bánhidi 3, Gaber 2, Kallman 2, Sostaric 1, Thiagus 1,
Plock:
De Toledo 7, Duarte 4, Racotea 4, M. Gebala 3, Zabic 2, Mihic 1, Tarabochia 1, Ghionea 1, Obradovic 1, Daszek 1

A csoport állása: