BL: továbbra is veretlen a Veszprém

Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com

Nem okozott problémát hazai pályán a Telekom Veszprémnek a dán Aalborg. Az újabb sikerrel továbbra is a B csoport élén a bakonyi gárda.

Blagotinsek köszönt be a találkozó során először, erre még Larsen tudott válaszolni. A veszprémiek az elejétől kezdve kézben tartották a találkozót, a dánok nem tudták megnehezíteni a magyar csapat dolgát. Fokozatosan növelték is előnyüket a hazaiak, a 12. percben Marguc találata után már négy találat volt a két gárda között. A szünetig hatgólosra hízott a veszprémi fór (30. perc 16-10).

A második játékrész sem tartalmazott sok izgalmat. A veszprémiek magabiztos előny birtokában kézilabdázhattak. A dánok legfőbb erényüket a gyors lerohanásokat nem tudták kamatoztatni, jól zárt a veszprémi fal. A hajrában már nyolccal is vezettek Lékaiék (55. perc 28-20), de végül döntetlennel zárult a második félidő. Ezzel a sikerrel továbbra is veretlen a Telekom Veszprém és vezeti a B csoportot. Jövő héten már sokkal nehezebb dolga lesz a bakonyi gárdának, hiszen a Franciaországba, a PSG ellen kell pályára lépniük Mikleréknek.

Telekom Veszprém – Aalborg Handbold 30-24 (16-10)
Veszprém:
Lékai 7, Ilic 3, Ancsin 3, Marguc 3, Nilsson 3, Blagotinsek 3, Gajic 3, Tönnesen 2, Manaskov 2, Ugalde 1
Aalborg:
H. Jensen 6, A. Jensen 4, Jotic 2, Smarason 2, Juul-Lassen 2, P. Larsen 2, Jensen 2, M. Larsen 1, Antonsen 1