BL: vereséggel indított a MOL-Pick Szeged

José Manuel Sierra (Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com)

Villámrajtot vett a MOL-Pick Szeged első Bajnokok Ligája mérkőzésén a Nantes ellen. A szünetben azonban már a hazaiak vezettek. A fordulás után ugyan kapaszkodott a Tisza-parti együttes, de nem tudta átvenni a vezetést.

Remekül kezdett a Nantes vendégeként a MOL-Pick Szeged. Rögtön az elején háromszor voltak eredményesek Källmanék, sőt pár perccel később már néggyel is vezetett a vendég együttes (5.perc 1-5). A franciák is kezdtek felpörögni, egyre inkább zárkóztak Dominik Klein vezetésével. Rögtön az elején lehetőséget kapott Faluvégi edzőjétől, aki gólokkal hálálta meg meg a bizalmat. A hazai kapuban Dumoulin sokszor hárította a szegedi kísérleteket, segítségével ismét egalizált a Nantes (15. perc 9-9). Juan Carlos Pastor ekkor időt kért, de sajnos nem használt, hiszen a 22. percben az először pályára lépő Kiril Lazarov rögtön betalált és ezzel a vezetést is átvették a lilamezesek (22. perc 13-12). A Tisza-partiak több hibát is elkövettek támadásban, amit kihasznált az ellenfél. Pedro és Bodó gyönyörű összjátékának köszönhetően azonban kapaszkodtak a vendégek (26. perc 15-13). A félidőben háromgólos differencia volt a két együttes között.

Cyril Dumoulin sokszor őrületbe kergette a szegedi játékosokat a védéseivel
(Fotó: www.facebook.com/HBCNantesOfficiel)

Egy-egy gól és védés, így kezdődött a második játékrész. Szívósan küzdött a Szeged, de nem sikerült közelebb férkőzni. A magyar együttes védekezése továbbra sem volt az igazi, míg a másik oldalon a francia hálóőr bravúrt bravúrra halmozott (41. perc 26-21). A vendégek mestere már a másodjára hívta magához együttesét. Az egyperces pihenő után az addigi hatosfalat, nyitott védekezésre váltották a kékmezesek, míg Balogh két büntetőt is magabiztosan értékesített (45. perc 26-23). A spanyol mester húzása beigazolódott, hiszen a franciák nem igazán találták az ellenszerét a zavarós felállásnak, amikor el is jutottak helyzetig, akkor Sierra útját állta a kísérleteknek. A végjátékot kétgólos hátrányba kezdte a Szeged, Zhitnikov először lépett pályára a BL-ben szegedi színekben. Az első támadásából gólt is szerzett (21. perc 27-25). Elöl ismét sokat hibáztak a vendégek, Sierra ugyan tartotta egy darabig csapatát, mégis visszaállt az ötgólós differencia (25. perc 30-25). Dumoulin egyszerűen megbabonázta, így meg is őrzite csapata számára a győzelemért járó két pontot. A MOL-Pick Szeged vereséggel kezdett a Bajnokok Ligájában.

HBC Nantes – MOL-Pick Szeged 30-26 (18-15)
Nantes:
Dumoulin – Klein 6, Gurbindo 4, O. Nyokas 4, Claire 3, Tournat 3, Faluvégi 2, K. Lazarov 2, Balaguer 2 (1), S. Buric 1, Lagarde 1
Szeged:
Sego, Sierra Balogh 5 (4), Gorbok 4, Bánhidi 4, Källman 4, Skube 3, Sostaric 2, Pedro 1 Bodó 1, Zhintnikov 1, Gaber 1