BL: Vujin eldöntötte a végjátékot Bresztben

Fotó: Klaus-Dietmar Gabbert

Fontos pontokat szerzett a THW Kiel Fehéroroszországban. A félidőben még vezetett a hazai Brest, de a mérkőzés lefújásakor a német rekordbajnok örülhetett.

Már az elején szorosan alakult a találkozó, fej fej mellett haladtak a felek. Mindkét oldalon jól működtek a védelmek, nem született sok gól, de jellemzően a Kiel vezetett a mérkőzés ezen szakaszában (11. perc 3-4). A 19. percre tovább növelték előnyüket Vujinék, hárómgólos fórra tettek szert, ám a Brest a félidő végére maga javára fordította az eredményt (30. perc 14-12).

A második játékrészt remekül kezdte a THW, hiszen pillanatok alatt megfordították a találkozót. Zsinórban négyszer is eredményesek voltak (34. perc 14-16). A Brest sokáig tudta tartani a lépést a németekkel, egészen a végjátékig. Az 50. percig még csak kétgólos előnyt birtokoltak a vendégek, ám Vujin háromszor is bevette a fehérorosz hálót ebben az időszakban, ami végzetesnek bizonyult Igropulóék számára (56. perc 20-24). A végén már csak kozmetikázni tudtak az eredményen a hazaiak, végül egy gól megmaradt a THW Kiel javára.

HC Meshkov Brest – THW Kiel 24-25 (14-12)
Brest:
Shylovich 6, Shkurinskiy 5, Nikulankeu 3, Stojkovic 3, Igropulo 1, D. Rutenka 1, Razgor 1
Kiel:
Bylik 6, Vujin 6, Rahmel 3, Dahmke 3, Weinhold 2, R. Toft 2, Zarabec 1