Bodó: nem feltartott kézzel várjuk a Veszprémet

Idén először feszül egymásnak a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém. A szombati, október 29-én 13.30-kor kezdődő mérkőzés a két gárda 170. összecsapása lesz.

Ennek apropóján kerestük meg a MOL-Pick Szeged idén nyáron szerződtetett 23 éves balátlövőjét, Bodó Richárdot. Rajta kívül tizenegy új játékossal vágtak neki az új szezonnak, ezzel kapcsolatban a magyar válogatott játékos elárulta, hogy az eddig eltelt két hónapban sikerült beilleszkednie és kezdi elsajátítani Pastor mester által elvárt taktikát is.
? Teljesen más a rendszer itt, mint ahogy eddig megszoktam, sokkal részletesebb. Olyan, mintha iskolában lennék, rendesen tanulni kell, de nagyon tetszik. Néha túl gyorsan akarom megcsinálni, amit a mester kér tőlem, ez még sokszor nem sikerül ? mondta a fiatal játékos.

Fotó: Sólya Eliza /hetmeteres.com
Izgalmas mérkőzést vár a fiatal átlövő (Fotó: Sólya Eliza/hetmeteres.com)

 

Mindent megtesznek a sikerért

Bodó a magyar bajnokságban jelenleg huszonöt találatot szerzett nyolc mérkőzésen, már a BL-ben is pályára lépett, ahol nyolcszor volt eredményes. A holnapi találkozó mégis más lesz, mint az eddigiek, hiszen az ősi rivális Veszprém látogat az újszegedi sportcsarnokba. A balátlövő, sok másik csapattársával együtt először léphet pályára a magyar rangadón.
? Ez is felér egy BL-mérkőzéssel, hiszen csak a Veszprém az ellenfél, akik ellen mindig jó játszani. Nagyon várom már, itthon a közönség támogatása mellett győzni szeretnénk. Nem szabad elfelejteni, hogy alakuló csapat vagyunk, de úgy gondolom, hogy az elmúlt eredményeink biztatóak. Semmiképp sem feltartott kézzel várjuk a Veszprémet ? fogalmazott Bodó.

Szükség lesz Zágrábban Bodó góljaira is a Szegednek (Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com)
Bodó első Veszprém elleni rangadójára készül (Fotó: Sólya Eliza – hetmeteres.com)

 

A Szegednek évek óta nem sikerült legyőznie a bakonyiakat, utoljára 2013. október 26-án (23-22-re) nyertek. Az elmúlt idényben nagyon közel jártak hozzá, hiszen a Magyar Kupában büntetőkkel maradtak alul, míg a legutolsó találkozásuk döntetlennel zárult. Három éve tartó negatív sorozatot törnének most meg.

? Nekem az egyik álmom az, hogy a kupában vagy a bajnokságban egy aranyéremmel gazdagodjak, ehhez a Veszprémet kell legyőzni. Itt lesz az első feladat. Érezni a levegőben az edzéseken, hogy ez egy nagy meccs lesz, Pastor remekül felkészít minket. Izgalmas mérkőzést várok ? zárta mondandóját az átlövő.

Az, hogy sikerül-e a Szegednek legyőzni a címvédő Veszprémet, szombaton 13 óra 30 perctől kiderül. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Természetesen szerettünk volna megszólaltatni veszprémi játékost is, de a klub sajtóosztálya ehhez nem járult hozzá.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here