Brazília: Ortega is esélyes a szövetségi kapitányi posztra

Fotó: www.flickr.com/francehandball2017

Az olimpiát követően Brazília mind férfi, mind pedig női vonalon új szövetségi kapitányt keres. Mindkét posztra esélyesek még többen, köztük a férfi csapat kispadjára pályázhat az egykori veszprémi Carlos Ortega.

Fotó: www.flickr.com/francehandball2017
Fotó: www.flickr.com/francehandball2017

A férfi csapatot a z olimpia után elhagyó Jordi Ribera már Spanyolország válogatottját irányítja. A brazil válogatott élén jelenleg Washington Nunes áll, ám ő eredetileg is átmeneti megoldás volt a pozícióra. A szövetség több edzővel is tárgyalásban áll, köztük a nemrég még a spanyol kispadot erősítő Manolo Cadenassal, a Vardar szakvezetőjével, Raúl Gonzálezzel, A La Rioja edzőjével, Jota Gonzálezzel, a Svéd Magnus Anderssonnal, illetve a jelenleg a Kolding csapatát irányító Carlos Ortegával. Ortega a világbajnokságon még Japán válogatottjának a kispadján ült, ám az korábban eldőlt már, hogy ott Dagur Sigurdsson váltja.

A női csapatnál hasonló helyzet állt elő, lévén Morten Soubak távozása után megüresedik a kispad. Itt a dán Jan Pytlick lehet a befutó, de ott van a jelöltek között a Vardar női cspatának koordinátora, David Davis Camara, illetve Jorge Duenas, a spanyol női csapat kispadját otthagyó szakember.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here