Breaking news: 2018-tól NB I-es férfi csapat lesz a DVTK-nál

fotó: Huszár Márk/HEOL

Nagy bejelentésre került sor szerda kora délután Eger városában, miszerint 2018 nyarától az Eger SBS Eszterházy férfi kézilabda csapata, a DVTK égisze alatt fog tovább szerepelni, írja a dvtk.eu honlapja.

Az egri férfi kézilabda sikerei 2011-ben, még a harmadosztályban kezdődtek, és mára már stabil élvonalbeli tagsága van a csapatnak, mely a mai napokban több mint 300 gyermeknek és 24 csapatnak biztosít versenyzési lehetőséget. Ezt Szabó Róbert, az Eger-Eszterházy Szabadidő és Sportegyesület társadalmi elnöke ismertette. Azt is elárulta, hogy ezeknek a költségeknek a finanszírozása elérte a maximális költségeket, így tárgyalásba kezdtek a DVTK-családdal a segítségről. Az együttműködés után a DVTK minden fajta segítséget meg tud adni a csapatoknak. A csapatok finanszírozása mellett a DVTK-család egy újabb sikersportággal gyarapodik.

A csapat otthona, hazai pályája és szakmai központja azonban továbbra is Eger lesz, azonban a csapat már a DVTK égisze alatt fog versenyezni tovább a jövő nyártól.