Budaörs Handball – 2017/18

A Budaörs a tavalyelőtti szezonban még egyértelműen a liga egyik sereghajtója volt, ám aztán elindult felfelé a kis csapat, és idén már inkább az lenne meglepő, ha az utolsó fordulóban ismét izgulnia kellene Mihály Attila tanítványainak.

Végig kísértett a kiesés szele

A budaörsi alakulat az egyik kellemes színfoltja volt a bajnokságnak, amely helyenként meglepően jó játékra is képes volt. Ennek következtében sikerült megverniük a Siófokot, s jó meccseket játszani több, papíron erősebb csapattal. Emellett viszont nem sikerült legyőzni a közvetlen rivális MTK csapatát, illetve a biztos kieső Kispestet, ami mutatja a csapat kétarcúságát. Végül még az utolsó forduló előtt is kérdéses volt, hogy bent marad-e a csapat, ám kedvezően alakultak az eredmények a budaörsiek számára, így a Kisvárda elleni záró mérkőzés tét nélküli lett.

Átalakuló csapat

A budaörsi alakulat magját az a Pálos-Bognár Barbara, illetve Hornyák Ágnes alkotja, akik egy éve csatlakoztak a csapathoz. Hozzájuk csatlakozott most Szöllősi-Zácsik Szandra, akivel együtt ez már egy figyelemreméltó belső hármasnak tűnik. Balátlövőben fontos láncszem lehet az eddig többnyire kezdő Zsigmond Vivienn, aki a Budaörs alapvédekezésében (hatosfal) az egyik belső hármas volt Hornyák mellett. Érkezett még szintén a balátlövők közé Gerháth Fanni, aki végigjárta a korosztályos válogatottakat, amellett, hogy használható lövő, szintén jó védőjátékos. Ballövőben valószínűleg nem lesznek komoly gondjai a csapatnak, ám irányító és jobbátlövő poszton kevésbé tűnik acélosnak a keret, a két kezdőt leszámítva.

Szöllősi-Zácsik Szandra sokat segíthet majd a pályán
Forrás: budaorshandball.hu

Fontos eleme volt a csapatnak korábban a beálló Horváth Bernadett, aki távozott, s két fiatal játékos érkezett Szabadfi Ágnes mellé. Közülük Pásztor Noémi a nagyobb név, lévén ő a junior válogatott alapemberének számít, és egyben a hazai kézilabda egyik nagy ígéretének is. Pásztor jó hármas védő is, ám nincs NB1-es rutinja, ahogy a másik érkező Plesztovits Alexának sem. Kapus poszton két teljesen új játékos lesz bevethető az új idényben, és meghatározhatja a teljes szezont, hogy megy majd a Sipeki/Wéninger párosnak. Szélső poszton kevés változás történt, Farkas Evelin érkezett egyedül a balszélre a Kiskartali/Mézes páros mellé, míg jobboldalon Juhos Kata továbbra is a csapat egyik biztos pontja lehet, Ertl Rebekával kiegészülve.

A Budaörs talán a mezőny egyik legszerethetőbb csapatát alkotja, egyben az egyetlen olyant, amely egyáltalán nem alkalmaz idegenlégiósokat. A csapat nagy része ráadásul fiatal, a 19-es keretben mindössze egy 30 év feletti játékos szerepel. Kérdés, hogy mire lehet ez elég egy ilyen bombaerős ligában.

Középmezőny, vagy alsóház?

Ha csak azokat a kötelező mérkőzéseket hozza a csapat, amelyeket az előző idényben nem sikerült, már az elég lehet a biztos bennmaradáshoz. A bajnokság első 7-8 csapata nagyon erősnek tűnik, a Budaörs képes lehet egy-egy bravúrra ellenük, ám ennél többre nem. Összességében a bajnokság 9-12. helye közül bármelyiket elérheti a csapat. Ennél jobb, vagy rosszabb szereplés viszont komoly meglepetés lenne.

Átigazolások a 2017/18-as szezon előtt:

Érkezett:

Szöllősi-Zácsik Szandra (balátlövő, FTC-Rail Cargo Hungaria), Gerháth Fanni (balátlövő, Mosonmagyaróvári KC), Wéninger Alexa (kapus, Mosonmagyaróvári KC), Sipeki Flóra (kapus, Alba Fehérvár KC), Pásztor Noémi (beálló, NEKA), Brettner Zsófia (átlövő/irányító, Siófok KC), Plesztovits Alexa (beálló, Érd), Farkas Evelin (balszélső/irányító, Siófok KC)

Távozott:

Oláh Kyra (balszélső, Pénzügyőr), Kamuti Réka (beálló, Orosháza), Schneck Réka (kapus, Szombathely), Györkös Rebeka (kapus, EUbility Group-Békéscsaba), Hatala Virág (átlövő, Orosháza), Kovács Alexandra (irányító, Pénzügyőr), Horváth Bernadett (beálló, Mosonmagyaróvári KC), Karalyos Orsolya (átlövő, HUFBAU-AKKER Kecskeméti NKSE)

A Budaörs Handball kerete a 2017/2018-as szezonra:

Kapusok: Sipeki Flóra, Wéninger Alexa
Jobbszélsők: Juhos Kata, Ertl Rebeka
Jobbátlövők: Hornyák Ágnes, Maláti Dóra
Irányítók: Pálos-Bognár Barbara, Berta Bianka, Rácz Réka
Beállók: Pásztor Noémi, Szabadfi Ágnes, Plesztovits Alexa
Balátlövők: Szöllősi-Zácsik Szandra, Zsigmond Vivienn, Gerháth Fanni, Brettner Zsófia
Balszélsők: Kiskartali Zsófia, Mézes Laura, Farkas Evelin

Vezetőedző: Mihály Attila

Várható kezdőcsapat: