Buducnost: hazaigazolt Katarina Bulatovics

Katarina Bulatovic (forrás: gol.mk)

Ahogy azt már az elmúlt héten hírül adtuk, a Rosztov-Don és Katarina Bulatovics útjai közös megegyezéssel elváltak egymástól. Mára az is bizonyossá vált, hogy a korábban 3 különböző csapattal is BL-címig jutó 33 esztendős világklasszis hazájában, a ZRK Buducnost együttesénél folytatja pályafutását.

Bulatovics jelentős erősítést jelent a montenegrói rekordbajnoknak, amely eleve jól igazolt a szezonra. Az együttes elvesztette ugyan a Ferencvároshoz igazoló (s szintén jobbátlövőt játszó) Djurdjina Malovicsot, valamint a kapus Martina Batinovicot, viszont több poszton erősített is.

Az már korábban bizonyossá vált, hogy hazatér Érdről az irányító Andjela Bulatovics, valamint a Metzből is sikerült visszaigazolni Marina Rajcsicsot, a montenegrói válogatott első számú hálóőrét. Az új idényben várhatóan visszatér a pályára a korábban hosszú időre kieső Ema Ramusovics is, aki Tatjana Brnoviccsal kiegészülve a BL egyik legfiatalabb, s egyben az egyik legígéretesebb párosát alkothatja majd.

A Buducnost így sincs könnyű helyzetben. Bár a ZRK Vardar kiesése jelentős űrt hagyott maga után, az együttesnek várhatóan nem csak a budapesti négyesdöntért, de a legjobb nyolcba kerülésért is meg kell majd izzadnia, hiszen azonos ágon szerepel a Rosztovval, a két francia (Metz, Brest), valamint a két dán (Odense HC, Kobenhavn Handball) alakulattal.

Bulatovics mindenesetre bizakodó, s ezt egy vele készült interjúban is megerősítette:
“Motivált vagyok, ha nem lennék az, és már nem akarnék nyerni, nem folytatnám a kézilabdát. Hiszek benne, hogy a fiatal podgoricai csapat még előrébb léphet a következő szezonban, és ebben én is tudok segíteni. A montenegrói válogatott szintén szép jövő előtt áll.