Bundabotrány: hat gyanúsítottat hallgattak ki

A Budapesti Nyomozó Ügyészségen elrendelt nyomozás során az ügyészek szerdán hat személyt hallgattak ki gyanúsítottként vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kézilabda-mérkőzések ügyében.

A Fővárosi Főügyészség csütörtöki közleménye úgy fogalmaz, hogy a megalapozott gyanú szerint idén több találkozó eredményének befolyásolása érdekében anyagi ellenszolgáltatásra, illetve a másik részről ennek a jogtalan előnynek az elfogadására került sor.

 “A Budapesti Nyomozó Ügyészség eljáró ügyészei a tegnapi napon több helyszínen házkutatást tartottak, amelynek eredményeként okiratokat és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le” – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben, amelyből kiderül, hogy hat személyt állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás jelenlegi határideje július 23., de ez meghosszabbítható. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szerda este közleményében azt írta, házkutatást tartottak az egyik irodájában és ott dokumentumokat, okiratokat foglaltak le. Egyúttal jelezte, a sportágban régóta közszájon forgó szóbeszéd szerint egyes, jellemzően a kieséstől fenyegetett klubok kérésére a játékvezetők alkalmanként befolyásolhatták a mérkőzések végkimenetelét. Ezt Kocsis Máté elnök jelezte a rendvédelmi szerveknek, és kérte a közbenjárásukat az ügy tisztázása érdekében.

Forrás: MTI

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here