Bundesliga: a Flensburg a bajnok

Fotó: Benjamin Nolte

Befejeződött a Bundesliga idei szezonja is. A Flensburg esélyesként lépett pályára az idény utolsó találkozóján, de nagyon megnehezítette a dolgukat a Göppingen. Glandorfék végül szoros meccsen győzni tudtak, így idén övék a bajnoki arany.

A játéknap előtt már tudták a flensburgiak, hogy egy esetleges győzelem a biztos bajnoki címet jelenti számukra. A Flensi toronymagas esélyese volt a találkozónak, ám szinte végig idegesen, görcsölve játszottak Laugéék. Egészen a második félidőig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám ekkor többször is meg tudtak lépni két góllal a hazaiak. Az utolsó percekben két büntetőt is kihagyott a Flensburg (Lauge, Wanne), de így is nyertek, így Maik Machullának sikerült az, ami Ljubomir Vranjesnek korábban nem, s bajnoki címig vezette a gárdát. Így Thomas Mogensen és Mattias Andersson bajnoki címmel búcsúzik, s Kentin Mahe is német bajnokként jöhet Veszprémbe.

Jövőre a Flensburg és a Löwen indulhat biztosan a Bajnokok Ligájában, s ha az EHF valóban tartja magát korábbi álláspontjához, s nem kap szabadkártyát a 2018/19-es idébyben egy német csapat sem, akkor hosszú idő után nem láthatjuk majd Duvnjakékat a BL küzdelmeiben.

A bajnoki idény legjobb játékosának ismét Andy Schmidet választották, a gólkirály pedig Casper Mortensen lett.

SG Flensburg-Handewitt – Frisch Auf! Göppingen 22-21 (12-12)
Flensburg:
Lauge 8, Svan 4, Heinl 3, Wanne 3, Gottfridsson 2, H. Toft 1, Glandorf 1
Göppingen:
Rentschler 8, Kozina 5, Kneule 3, Ritterbach 2, A. Damgaard 2, Pfahl 1

A nap további eredményei:
Rhein-Neckar Löwen – SC DHfK Leipzig 28-25
VfL Gummersbach – THV Hannover-Burgdorf 29-31
TSV GWD Minden – THW Kiel 25-32
TVB 1898 Stuttgart – HSG Wetzlar 26-36
SC Magdeburg – MT Melsungen 33-31
Füchse Berlin – TV 05/07 Hüttenberg 28-23
TVB Lemgo – TuS N-Lübbecke 30-27
Die Eulen Ludwigshafen – HC Erlangen 32-29

Bajnoki Tabella: