Bundesliga: a Löwen pontot vesztett Berlinben

Magas iramú és színvonalú Bundesliga-rangadón 30-30-as döntetlen született Berlinben a Füchse és a címvédő Rhein-Neckar Löwen között. Habár az egész meccsen a hazaiak vezettek, a végén mégis ők örülhettek a pontnak.

Heinevetter-védésekkel és Tönnesen-gólokkal kezdődött a rangadó, a berliniek alaposan bekezdtek (6-2). A mannheimiaknak csak fellángolásai voltak, Petersson tartotta a lelket társaiban. Az első félidő végén a kapuba beálló Palickában is elakadt néhány labda, ám az iramot egyértelműen Nenadicék diktálták. A szerb irányító is felzárkózott Tönnesen mellé a gólgyártásban, emellett egészpályás találatokat is jegyezhettünk a berliniek neve mellé. A szünet előtti percben a hat gólra növő különbségből kettőt pillanatok alatt lefaragott a Löwen (16-12), így viszonylag tisztességesen zárták az első játékrészt.

Fordulás után is jól védett Palicka, Petersson pedig elöl volt elemében, minden helyzetből betalált. A derbi ezzel szorossá vált (18-16), és bár a “Rókák” újabb lendületet vettek, a hajrá előtt teljesen nyílt lett a pontok sorsa. A vendégek felzárkózásához kellettek Sigurdsson hidegvérrel értékesített hétméteresei is, a két izlandi repítette a Löwent. Az utolsó percben, 30-30-nál Palicka védte Nacho Plaza ziccerét, a győzelem megszerzésének kulcsa így a sárga-feketék kezébe került a végjátékban. Az egész meccsen remeklő Heinevetter azonban megfogta Sigurdsson lövését, így egy pontot megmentett csapatának.

petersson
Petersson jó formája is kellet a Löwen pontszerzéséhez (Fotó:Sólya Eliza/hetmeteres.com)

 

Füchse Berlin – Rhein-Neckar Löwen 30-30 (16-12)
Berlin:
Heinevetter (15 védés, 34,09%) – K. Tönnesen 8, P. Nenadic 7, Elísson 5, Drux 4, Lindberg 3 (1), Gojun 2, Plaza 1
Löwen:
Palicka (10 védés, 37,04%), Appelgren (2 védés, 14,29%) – Petersson 10, G. Sigurdsson 10 (7), Groetzki 3, Pekeler 3, Ekdahl du Rietz 1, Schmid 1, Mensah 1, Baena 1

A mai nap másik meccsén a Bergischer HC végig vezetve nyert a Lemgo otthonában, így életben tartotta bennmaradási esélyeit.

TBV Lemgo – Bergischer HC 23-25 (13-15)
Lemgo:
Hornke 9 (4), Suton 4, R. Hermann 3, J. Stenbäcken 3, Zieker 2, Ebner 1, Theuerkauf 1
Bergischer:
Criciotoiu 6, M. Preuss 5, Babák 4, Gutbrod 4, A. Gunnarsson 2 (1), A. Hermann 2, Vilovski 1, Hoße 1

A Bundesliga állása

Bundesliga_2017.03.05.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here