Bundesliga: kapaszkodik a Kiel, őrzi első helyét a Löwen

Fotó: thw-handball.de

Magabiztosan hozta a két pontot a dobogós, Berlin ellen a THW Kiel, míg a Löwen háromgólos győzelmet aratott Hannoverben.

Négy mérkőzést rendeztek április 19-én a Bundesligában. A Bajnokok Ligájában szépen menetelő THW Kiel hazai pályán fogadta a jelenleg a dobogó alsó fokát elfoglaló Füchse Berlint. Vujin vezetésével már az első játékrészben megnyugtató, hétgólos előnyt alakított ki magának az észak-német együttes végül ötgólos sikert arattak a zebrák. Ezzel továbbra sincsenek Bajnokok Ligája-indulást érő helyen, de egy lépést tettek, hogy a végén ott lehessenek.

THW Kiel – Füchse Berlin 25-20 (15-8)
Kiel:
Vujin 6, Frend-Öfors 5, L. Nilsson 4, Wiede 4, Duvnjak 3, Weinhold 2, Ekberg 2, Zarabec 1, Bilyk 1, Wiencek 1.
Berlin
Wiede 4, Elisson 3, Lindberg 3, Struck 2, Zachrisson 2, Fäth 2, Schmidt 1, Reissky 1. Milde 1, Koch 1.

A játéknap másik kiemeltebb mérkőzése a bajnoki cím egyik várományosáé, a Rhein-Neckar Löwené volt, amely az Ortega edzette Hannover otthonában lépett pályára. Az oroszlánok svájci irányítója ezen az estén is szenzációs teljesítménnyel rukkolt elő. Andy Schmid csapatának legeredményesebb játékosa volt a maga nyolc találatával. Nagy szerepe volt a háromgólos sikerben, ahogy a hétgólos dán Mensah Larsennek is.

Ezzel a két ponttal továbbra is őrzik a listavezető helyet, méghozzá egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, mint az őket szorosan követő Flensburg.

TSV Hannover-Burgdorf – Rhein Neckar Löwen 23-26 (13-14)
Hannover:
Böhm 8, Mortensen 6, Brozovic 3, Olsen 2, Kastening 2, Häfner 1, Pevnov 1,
Löwen:
Schmid 8, Mensah 7, G.V. Sigurdsson 4, Pekeler 2, E. Du Rietz 2, Groetzki 2, Reinkind 1.

További szerdai eredmények:

TuS N-Lübbecke – Die Eulen Ludwigshafen 28-29
FRISCH AUF! Göppingen – SC DHfK Leipzig 20-20