Bundesliga: Kielben már lemondtak a bajnoki címről

A német rekordbajnok THW Kiel szerdán újabb vereséget szenvedett a Bundesligában, ezzel pedig komoly lépéshátrányba került riválisaival szemben az aranyért folytatott versenyfutásban. A csapatnál már lemondtak az újabb trófeáról – ezt bizonyítja a Kieler Nachrichten napokban megjelent riportja.

A magdeburgi vereség a negyedik volt már a “Zebrák” 2017-ben lejátszott hetedik találkozóján, ilyen hosszú negatív szériája nagyon régen nem volt a klubnak. A bajnokságban ezzel 5 pontosra nőtt a hátrányuk a listavezető Flensburggal szemben, és a vesztett egységeket tekintve 4 pontosra a Rhein-Neckar Löwen ellen.

kiel2
Fotó: Imago

 

“Az embernek nem kell prófétának lennie ahhoz, hogy lássa, a helyzetünk nagyon rosszul néz ki a bajnokságban” – így Alfred Gíslason, a THW Kiel izlandi vezetőedzője. “Minden félidőben van egy ötperces periódusunk, amikor buta döntéseket hozunk. Itt veszítjük el rendszeresen a fonalat” – nyilatkozta már a rossz széria okairól a mester. A csapat tagjainak is egybehangzó véleménye, hogy az idei keret nagyon fiatal és tapasztalatlan még az ilyen helyzetekben. A kritikus időszakokban szinte csak Domagoj Duvnjak az egyetlen ember a pályán, aki képes a társait kihúzni a gödörből. És ha neki éppen nem megy jól, akkor a győzelmek is elmaradnak. “Nagyon sok teher van Dule vállán, mindig szinte 60 percet muszáj játszania – és ez így nem tud jól működni, mi elvégre egy csapat vagyunk.” – mondta a csapatkapitány, René Toft Hansen.

“A bajnokság valójában már elment” – állítja Christian Zeitz, a korábbi veszprémi jobbátlövő. “De ez nem jelenti azt, hogy feladjuk, és a meccseinket elajándékozzuk az ellenfeleinknek.” Különösen nem a többi versenysorozatban, ahol még áll a THW. A Német Kupa négyes döntőjében először a Leipzig együttesét kell legyőzniük, a fináléban pedig bármilyen eredmény születhet a bajnoki versenytársaknak is számító Flensburg-Löwen páros egyike ellen. A Bajnokok Ligájában a továbbjutást már kiharcolták, az A-csoportban a negyedik és a hatodik pozíció közül bármelyiken végezhetnek. A legreálisabb persze az ötödik hely lenne a számukra, ekkor jó eséllyel a másik csoportból érkező MOL-Pick Szegeddel találkozhatnak a nyolcaddöntőben. Ha pedig már nem koncentrálnak százszázalékosan a Bundesligára, akkor az európai porondon még többet képesek beleadni.

Duvnjakék ma a Bajnokok Ligájában a Barcelonát fogadják. Nem is kell mondani, a mérkőzés esélyese nem a német rekordbajnok, vagyis ma akár egy újabb vereséggel mélyülhet a “Zebrák” krízise. Persze a papírforma borulhat. Tavaly sem adtunk sok esélyt a Kielnek a negyeddöntőben…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here