Bundesliga: lánykéréssel indult a szezon

(Fotó: www.facebook.com/rnloewen)

A nagy ligák közül szokás szerint a Bundesliga vette először kezdetét. A bajnoki címvédő, s az ezüstérmes egyaránt győzelmet aratott az első játéknapon. Sőt, utóbbi mérkőzését még egy nem várt esemény is fűszerezte.

Történt ugyanis, hogy a Rhein-Neckar Löwen dán olimpiai bajnoka, Mads Mensah Larsen a szezonnyitóra időzítette lánykérését, ami így a nagyközönség szeme láttára zajlott, és mint az kiderült, sikerrel.

Mindezen túl a Löwen rajongói annak is örülhettek, hogy csapatuk egészen simán intézte el a Bartók Donátot is soraiban tudó Lemgót (Bartók 7 kísérletből 2 gólt szerzett). A mérkőzés kimenetele szinte egy percig sem volt kérdéses, ráadásul a bajnoki második új érkezői közül a beálló Jannik Kohlbacher egészen remek játékkal mutatkozott be, de jól szerepelt az újak közül Ilja Abutovics, Steffen Fäth pedig gólokkal hálálta meg a bizalmat.

Jóval szorosabb találkozót játszott a bajnok Flensburg a TSV GWD Mindennel szemben. jobb volt a vendég együttes, ám a vége előtt 10 perccel is egy gól volt csak a felek között. Hála Holger Glandorf remek játékának (is), végül behúzta a találkozót a Felnsburg.

A Magdeburg egy fontos idegenbeli diadallal kezdett (a jobbátlövő Albin Lagergren 5 góllal mutatkozot be), a Füchse Berlin kikapott Göppingenben, míg Carlos Ortega csapata, a Hannover fordítani tudott a Gummersbach ellen. Itt a frissen érező Cristian Ugalde háromszor is betalált, igaz, mindezt hat kísérletből.

Két csapat kivételével minden együttes pályára lépett az elmúlt héten. A Kiel debütálására azonban még várni kell, lévén Duvnjakék egy skandináv túra miatt elhalasztották a bajnoki nyitányt az Erlangennel szemben.

Rhein-Neckar Löwen – TBV Lemgo Lippe 28-21 (16-8)
Löwen:

Kohlbacher 10, Schmid 6 (1), Groetzki 3, Tollbring 3, Mensah 2, Fäth 2, Petersson 1, Taleski 1
Lemgo:
Suton 5, Hornke 4 (1), Theuerkauf 4 (1), Bartók 2, Zieker 2, Klimek 2, Carlsbogard 2

TSV GWD Minden – SG Flensburg-Handewitt 28-31 (15-18)
Minden:

Doder 8 (4), Pusica 7, Rambo 7, Mannson 2, Kister 2, Korte 1, Gulliksen 1
Flensburg:
Glandorf 9, Wanne 5, Svan 4, Joendal 3, Gottfridsson 3, Jeppsson 3, Hald 2, Zachariassen 1, Lauge 1

További eredmények:
HSG Wetzlar – HG BBM Bietigheim 24-21
Bergischer HC – Die Eulen Ludwigshafen 27-23
VFL Gummersbach – TSV Hannover-Burgdorf 25-26
FRISCH AUF! Göppingen – Füchse Berlin 21-18
MT Melsungen – SC Magdeburg 23-28
SC DHfK Leipzig – TVB 1898 Stuttgart 26-27