Bundesliga: Tatai Péternek is köszönhetően maradhat bent a Lübbecke – VIDEÓ

Tatai Péter (Fotó: www.facebook.com/tusnlk)

A német férfikézilabda-bajnokság 32. fordulójában a kiesés szempontjából kulcsrangadót rendeztek csütörtökön este. A Tatai Péterrel felálló TuS-N Lübbecke az utolsó öt percben 3-0-s sorozattal 22-21-re nyert a Gummersbach otthonában.

A második félidő hazai előnnyel folytatódott a Gummersbach-Lübbecke Bundesliga találkozón. Ez nem tartott sokáig, átvették a vezetést a vendégek, majd vissza a vendéglátók. Az utolsó öt minutumban ismét fordított a Lübbecke, amit már nem tudott egalizálni a Gummersbach.

A 34 éves magyar kapus 42%-os védési hatékonysággal zárta a mérkőzést, amelynek utolsó perceiben fontos védést mutatott be. Ezzel a győzelmével a Lübbecke elkerült a kiesést jelentő helyekről, azonban még nem nyugodhat meg, mivel mindössze egy pont választja el onnan, akárcsak a Gummersbachot.

A kiesés ellen harcoló négy csapat sorsolásában egy-egy nyerhető, illetve papírforma szerint várhatón vereséggel záruló összecsapás van, így lehetséges, a tabellán már nem lesz változás, vagyis jó esély mutatkozhat arra, hogy Tataiék megőrizzék első osztályú tagságukat.

A tegnapi eredmények:

Füchse Berlin – TSV Hannover-Burgdorf 25-24 (13-12)
VfL Gummersbach – TuS N-Lübbecke 21-22 (11-10)
TV 05/07 Hüttenberg – SC Magdeburg 31-37 (11-19)
Die Eulen Ludwigshafen – MT Melsungen 27-31 (13-16)

A bajnokság állása: