Ceglédi KKSE – 2017/18

Két vezérét is elvesztette a nyári átigazolási időszak során a Cegléd, így a 2017/18-as idénynek a nagy kérdése, hogy őket hogyan sikerül pótolnia a csapat játékában Nagy Károly vezetőedzőnek.

Vezérek távoztak

Nyolcan távoztak az előző idényt 11. helyen záró Ceglédtől. A két irányító, Bozo Andelic és Bíró Balázs elmenetele különösen fájó lehet a Pest megyeiek számára, mivel mindketten a házi góllövőlista top négyes mezőnyében végeztek. Andelic 107-, Bíró 67 gólt termelt, a közönség kedvencei voltak. Találataik mellett kiválóan osztogattak is. Előbbi a Bajnokok Ligájában érdekelt Metalurg Skopjéba, utóbbi az NB I-be most feljutott Dabashoz írt alá.

A perememberek közül Bősz Dániel kapus Balatonfüredre távozott. Milan Sajint a román Dinamo Bucuresti kivásárolta szerződéséből, míg hárman az NB I/B-ben folytatják pályafutásukat. Az exszegedi jobbszélső, Gidai Máté Nyíregyházára, Fiar Dániel és Tóth Norbert pedig Vecsésre távozott.

Koncz Péter (1) a ceglédiek egyik nyári új igazolása
(Fotó: Faragó Imre)

Nagyhal akadt a horogra

– Ahhoz, hogy a Cegléd igazán komoly csapat legyen, még három játékost kellene igazolnunk, akik közül, ha tudunk hozni egy komoly balátlövőt, akkor már örülni fogok – ezt még július közepén nyilatkozta Nagy Károly vezetőedző a ceglédiek hivatalos Facebook-oldalának.

Nos, örülhetnek Nagyék, mivel nagyhal akadt a vezetők horgára, ugyanis sikerült leigazolniuk Izraelből a szerb válogatott balátlövőt, Uros Elezovicot. A 35 éves kézilabdázó eddigi pályafutása során megfordult Párizsban, Schaffhausenben, a Vojvodinában és a Cimos Koperben is. Nagy erőssége lehet idén a CKKSE-nek.

Andelic és Bíró pótlására megszerezték Gyöngyösről Juhász Károlyt, míg Mezőkövesdről Tomislav Radnicot. Az előző szezonban előbbi nem hagyott ki bajnoki mérkőzést, ezeken 55-ször volt eredményes. A 27 éves horvát játékos, Radnic is csak egy találkozón nem lépett pályára, 71 találatot jegyzett.

Koncz Péter kapus még mindössze 18 éves, ő a veszprémi Éles József Kézilabda Akadémiáról érkezett. Sokat tanulhat Pallagtól és Mojsilovtól, de kulcsfeladatai nem lesznek valószínűleg.

Nemanja Grbovic idén is fontos láncszeme lesz a Ceglédnek
(Fotó: Faragó Imre)

Felemás célok

Az elmúlt három évben elmaradt a végeredmény az előzetes várakozásoktól Cegléden. Kilencedik, tizenkettedik és tizenegyedik hely után most az első hatba kerülés lenne az alapvető célja a csapatnak. A nyáron mindössze csak két meghatározó kézilabdás távozott, de a keret szűkült. Egy esetleges tavalyihoz hasonló sérülési hullám alaposan megnehezítheti majd Nagy Károly munkáját, így a tréner alap célkitűzése, hogy verekedjék be magukat az első tíz együttes közé.

Átigazolások a 2017/18-as szezon előtt:

Érkezett:

Juhász Károly (irányító, B. Braun Gyöngyös), Tomislav Radnic (irányító, Mezőkövesdi KC), Koncz Péter (kapus, Éles József Kézilabda Iskola), Uros Elezovic (balátlövő, SGS Ramhat Hasharon HC).

Távozott:

Bozo Andelic (irányító, Metalurg Szkopje), Bíró Balázs (irányító, Dabas), Luka Karanovic (jobbátlövő, Prilep), Milan Sajin (balátlövő, Dinamo Bucuresti), Bősz Dániel (kapus, Balatonfüred), Gidai Máté (jobbszélső, Nyíregyháza), Fiar Dániel (irányító, Vecsés), Tóth Norbert (balátlövő, Vecsés).

A Ceglédi KKSE kerete a 2016/17-es szezonra:

Kapusok: Pallag Péter, Koncz Péter, Milos Mojsilov, Nagy László
Jobbszélsők: Mirko Radovic, Megyeri Péter
Jobbátlövők: Ivan Perisic
Irányítók: Tomislav Radnic, Tóth Károly, Juhász Károly
Beállók: Nemanja Grbovic, Szabó Bence, Müller János
Balátlövők: Borsos Tamás, Uros Elezovic, Csapi Bence
Balszélsők: Lászlai Szabolcs, Hódi Lóránd, Imregi Ferenc

Vezetőedző: Nagy Károly

Várható kezdőcsapat: