Csányi Sándor: nem gondolkoztam úgy, hogy minimálbérre fogjam a csapatot, mint Veszprémben

Forrás: Délmagyar.hu

Csányi Sándor a Délmagyarnak adott interjúban beszélt a szegedi labdarúgás fejleményeiről, a Szegedi Ifjúsági Centrum alapkő-letételéről. Az üzletember kitért a MOL-PICK Szeged BL-szereplésére, illetve a bajnoki esélyekre is.

Külön érdekessége az interjúnak, hogy a dél-alföldi csapat tulajdonosa néhány szóban kitért a Veszprémben alkalmazott büntetésre is. A bakonyi klubnál a Skjern elleni BL-csata első felvonását követően adtak ki közleményt, melyben jelezték, hogy felfüggesztik a Telekom Veszprém első csapatának, valamint edzői stábjának a minimál béren felüli fizetések folyósítását (a végleges döntést a soron következő mérkőzésektől tették függővé a közlemény szerint).

Az üzletember így nyilatkozott:
Kicsit csalódott vagyok, televízióban követtem a németországi mérkőzést, 45 percig abban reménykedtem, hogy nem hogy szűk vereséget szenvedünk, hanem esetleg még nyerünk is. Jött egy olyan 10-12 perc, amikor összeomlott a csapat, de nem gondolkoztam úgy, hogy minimálbérre fogjam a csapatot, mint Veszprémben. A szándék megvolt, a csapat küzdött kint és itthon is, nagyon bízom Pastor úrban. Meggyőződésem, hogy ott leszünk a Final Fourban jövőre, vagy azt követően. Nem látok olyan jeleneket, ami arra utalna, hogy szétesett volna a csapat, vagy ne lenne bárkire veszélyes. Tervezem, hogy személyesen elmegyek a Magyar Kupa döntőre, a BL-búcsúval még inkább fontos lett mindkét csapat számára a kupa. A pillanatnyi formán nagyon sok múlhat. 50-50%-ot adok idén a bajnoki címre. Szerintem nagy dolog, hogy nem kérdőjeleződik meg, hogy ott legyünk az első két helyen.