Császár: “Nem jó szájízzel hagyom itt a keretet”

Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com

A Magyar Kézilabda Szövetség közleménye szerint Szita Zoltán váltja Császár Gábort a magyar válogatott keretében a középdöntők előtt.

Csoknyai István és Vladan Matics ezzel kihasználta harmadik cserelehetőségét is. A balatonfüredi balátlövő játékára azért lehet szükség, mert Iman Jamali után megsérült Bodó Richárd is, és bár a szegedi balátlövő pályára léphet még a későbbiekben, szükség lehet ezen a poszton erősítésre.

Csoknyai István elmondta, hogy azért lépték meg ezt a cserét, mert Lékai Máté mellett Juhász Ádám is bevethető irányító poszton (a fiatal tatabányai irányító balszélen is besegít), így Császár vált létszám felettivé.

Reagált az ügyben Császár Gábor is, aki jelezte, hazautazik, mert méltatlannak érzi helyzetét, és azt, hogy csak perceket kapott eddig, holott jobban is tudta volna tehermentesíteni a mérkőzéseket eddig lényegében végig játszó Lékai Mátét.

Már a felkészülési meccseken sem mutathattam meg, hogy sokat tudnék segíteni, majd a vébén is csak perceket kaptam, pedig néha tehermentesíthettem volna a hatvan perceket, jól játszó Lékai Mátét. Nem jó szájízzel hagyom itt a keretet

-mondta el a Nemzeti Sportnak Császár Gábor.