CYEB Budakalász – 2017/18

Tündérmese Budakalászon. Így jellemezhetjük a Pesti megyei férfi kézilabdacsapat 2016/17-es szezonját. Horváth Attila vezetőedző együttese friss feljutóként a negyedik helyen végzett az NB I-ben. Idén is ott lehetnek az élbolyban, mivel jól erősítettek a nyáron.

Történelmi szezon, történelmi sikerrel

A Budakalász tavaly először indulhatott az első osztályban. Ezt a történelmi szezont egy történelmi sikerrel koronázták meg Nagy Bencéék, mivel a rendkívül kiemelkedőnek számító negyedik helyig menetelt a gárda. A magyarkupa-szereplés nem sikerült túl fényesre a Budakalásznak, mivel onnan már a harmadik fordulóban kiestek a Ferencváros ellen (29–28). Szemléltetésképpen az elődöntőbe jutást az ötödik fordulóban lehet kiharcolni.

Minőségi igazolások

Már az első NB I-es szezonra masszív keret állt össze Budakalászon, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a bajnokság negyedik helyén végzett a Horváth-alakulat. Voltak azonban gyengébb pontjai a gárdának, mint például a jobbátlövő, amit most úgy néz ki, sikerült megerősíteni. A 32 éves cseh Tomás Reznicek tavaly huszonnégy meccsen 75 gólt szerzett a Gyöngyösben, míg a Tatabányáról érkező Leimeter Csaba ugyanennyi találkozón 39-szer talált be. A másik oldalra sokak meglepetésére a tavalyi Bundesliga-idény hatodik helyezettjétől, a Wetzlartól érkezett Emil Berggren. A 31 éves svéd balátlövő tavaly 30 gólt szerzett.

Emil Berggren (Fotó: Koncz Dezső)

Nagy szükség volt egy jobbszélső igazolására is, mivel Roberto García Parrondo a Vardar női csapatánál vállalt edzői feladatokat. Bár az egykori spanyol klasszis ott van a Budakalász keretében, valószínűleg Tóth Ádám lehet a posztelső.

Fontos feladat hárulhat a szintén Füredről érkező Nemes Richárdra és az NB I/B-ből kiesett Pénzügyőrtől átigazoló Hans Johann Schmidtre, mivel mindketten 1995. január 1-e után születtek. Az új szabálya szerint a Magyar Kézilabda Szövetségnek idéntől minden csapat meccskeretében helyet kell kapnia két ilyen játékosnak.

Ismétlés a tudás atyja

A Budakalász a bajnokság és a kupa mellett idén már az EHF-kupában is érdekelt lesz a tavalyi jó szereplés eredményeként. Józsa Mátéék a Tatabányához hasonlóan a harmadik selejtezőkörben csatlakoznak a küzdelmekhez, vagyis mindössze egy párharcot elég nyerniük a csoportkörbe jutáshoz. A bajnokságban pedig ismét célként tűzhetik ki, hogy a 4-8. hely élmezőnyében végezzenek, míg a kupában túlszárnyalni a tavalyi fakó teljesítményt.

Átigazolások a 2017/18-as szezon előtt:

Érkezett:

Emil Berggen (balátlövő, HSG Wetzlar), Tomás Reznicek (jobbátlövő, B. Braun Gyöngyös), Leimeter Csaba (jobbátlövő, Grundfos Tatabánya KC), Sinkovits Benjamin (jobbszélső, Balatonfüredi KSE), Nemes Richárd (beálló, Balatonfüredi KSE), Hans Johann Schmidt (beálló, Pénzügyőr SE)

Távozott:

Rédai Krisztián (balátlövő, Ferencváros), Alexander Semikov (jobbátlövő, ?), Michal Holdos (balátlövő, ?)

A CYEB Budakalász játékoskerete a 2016/17-es szezonban:

Kapusok: Tamási Zsolt, Váczi Dániel, Boros Tamás
Jobbszélsők: Roberto García Parrondo, Tóth Ádám, Sinkovits Benjamin
Jobbátlövők: Tomás Reznicek, Hadobás Bence, Leimeter Csaba
Irányítók: Koncz András, Nagy Bence
Beállók: Martin Mazák , Józsa Máté, Nemes Richárd, Hans Johann Schmidt
Balátlövők: Sutka Norbert, Emil Berggren
Balszélsők: Völker Bálint, Bohács Sándor, Fekete Dávid
Védekező: Czina József

Vezetőedző: Horváth Attila

Várható kezdőcsapat támadásban: