Danick Snelder: agresszívan, harcosan kell játszanunk

FOTÓ: FTC/BÉKEFI ANDRÁS

Danick Snelder, a Ferencváros és a holland válogatott kiváló beállója első Magyar Kupa elődöntőjére készül. A játékos a döntő hétvége előtt válaszolt a Hétméteres kérdéseire.

FOTÓ: FTC/BÉKEFI ANDRÁS
Fotó: FTC/Békefi András

Mielőtt Magyarországra szerződtél volna, hosszú éveket töltöttél el a Bundesligában. Mik a főbb különbségek a két bajnokság között?

Igazából számomra szinte minden új volt. Új környezetbe kerültem, új játékosokat kellett megismerjek, más a felkészülés is. Ahogy én látom, Németországban kisebb a különbség a bajnokság legjobb és leggyengébb csapatai között, viszont itt nagyon erős az élmezőny, a legjobb csapatok nagyon erősek. Mindenesetre jól telik az első év, szeretek itt játszani.

Az utóbbi hetekben több fontos mérkőzésetek volt, s néhányat bravúrosan nyertetek, vagy hoztátok vissza hátrányból. Mennyire vagy elégedett a csapat és a saját magad teljesítményével? 

Azt gondolom, hogy egyre jobb formába lendültünk, így elégedett lehetek. Persze nekem is meg kellett találjam a helyem, s van még miben javuljak. Ott van például a kommunikáció, mint fejlesztendő terület.

Ez alatt a magyar nyelvre gondolsz vagy valami másra, többre is?

Egyrészt a nyelvre is, de arra is, ahogyan érezzük egymást a játék során a társakkal, ahogy közösen, kollektívan, szavak nélkül is tudunk segíteni a másiknak.

Mi volt a legnagyobb kihívás számodra Magyarországon eddig?

Leginkább az, hogy egy teljesen új rendszerbe csöppentem, azt kellett megtanuljam. Azon belül is a védekezési szisztéma okozott kezdetben nehézségeket.

Ez az első Magyar Kupa elődöntő, amire készülsz. Mit gondolsz az ellenfelekről, s a saját esélyeitekről? Mi az, amiben még jobbak lehettek, hogy adott esetben még a Győrt is verni tudjátok?

A legfontosabb, hogy megfelelően koncentráljunk a pályán, figyeljünk egymásra, kollektíven tudjunk játszani, érezzük, hogy mit akar a másik. Két mérkőzést kell játsszunk, s nagyon fontos, hogy már az elsőn is nagyon figyeljünk. Ha pedig ismét szembe kerülünk a Győrrel, akkor agresszívan, harcosan kell játszanunk. A másik oldalon sok a nagyon jó fizikumú, gyors játékos. Őket meg kell állítanunk, s azt gondolom, ha hiszünk magunkban, lehet esélyünk.

www.facebook.com/ftckezilabda
forrás: www.facebook.com/ftckezilabda

Mit gondolsz a mérkőzésről a CSM Bucuresti ellen?

Szerencsések vagyunk, mert itthon játsszuk a visszavágót.

Nem mondanám szerencsének, hiszen ehhez meg kellett szerezni a csoport második helyét.

Igen, de fontos lehet, hogy Budapesten, nagy közönség előtt játszhatunk. Személy szerint nagyon várom már.

Jövőre picit átalakulhat a Fradi, kieshet a csapatkapitány, viszont lesz egy tapasztalt jobbátlövőtök. Mit vársz a következő idénytől klubszinten, illetve a holland nemzeti válogatottól a világbajnokságon?

A nemzeti csapatban sok minden történt. Új edzőnk van, s Helle Thomsen új impulzusokat, energiákat ad a csapatnak. Ugyanakkor nem lesz év végéig tétmeccsünk, így nem lehetünk biztosak benne, hol tartunk. Ami a következő klubidényt illeti, az még nagyon messze van, de az biztos, hogy nehezebb lesz majd Zita nélkül. Ugyanakkor én várom is, hiszen lesz egy új balkezes lövőnk, s Laura érkezése nekem is jó hír, mert vele a saját nyelvemen is tudok majd beszélni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here