Danyi Gábor: egy folyamat elején vagyunk – Interjú

Forrás: www.facebook.com/gyoriaudietokcofficial

Ahogy azt megírtuk korábban, a Győri Audi ETO KC magabiztos győzelmet aratott a Budaörs otthonában. A találkozó lefújását követően a kisalföldi csapat vezetőedzője, Danyi Gábor válaszolt a Hétméteres kérdéseire.

Említetted még szezon elején, hogy egy új filozófiát képviselsz, új irányban indultok el a csapattal. Hogy értékeled, hol álltok ezen az úton jelenleg?

Én azt gondolom, az látszott, hogy gyorsabb kézilabdát szeretnék játszani. Nyilvánvalóan benne van, hogy most sokkal több a hiba, s talán nem marad annyi energia a védekezésre. Az első mérkőzésen 26 gólt kaptunk, most talán harmincat. Ez nem jó.

Azt tudomásul kell venni, hogy aki ilyen tempókézilabdát játszik, ahhoz először is meg kell szereznünk a megfelelő kondíciót, hogy végig bírjuk. Ez még most nincs meg, s ehhez az új játékhoz idő és türelem kell. Nem csak támadásban, hiszen próbáltunk nyitott védekezést játszani, s azért az sem egyszerű. Egyelőre egy tanulási folyamat elején vagyunk.

Nem kérdés, hogy az a fajta szisztéma, amit eddig csináltunk, nagyon eredményes volt, de az én karakterem azért más, és szeretném, ha ez látszana. Nyilván át kell állni, s ehhez kell egy pici idő még.

Úgy látom, hogy (Anne Mette Hansen személyében) meglett a csapat „második számú beállósa”. Mennyire lehet ez hosszú távú megoldás? Végig lehet -e így játszani egy szezont?

Semennyire, ez kényszermegoldás, egy átmeneti megoldás Anne Mette Hansen beállósként való szerepeltetése, de abszolút nem gondolkodok én ebben hosszú távon. Keressük a megoldást, az teljesen egyértelmű és világos, hogy egy beállóval nem lehet végig játszani egy szezont, pláne nem egy olyan szezont, mint a mienk, hiszen a BL-ben, a bajnokságban és a Magyar Kupában óriási a terhelés. Dolgozunk az ügyön, maradjunk annyiban, hogy nem egyszerű ilyen szintű beállót találni.

Volt mostanában jó pár bejelentésetek, fiatal játékosokkal hosszabbítottatok szerződést. Mi lehet az ő szerepük idén, illetve mely játékosoknak lehet közülük szerepe már az idei szezonban is?

Biztos, hogy fontos szerepe lesz majd a fiataloknak. Ma pont ma nem jutott nekik, de azért is, mert a játék képe nem tette ezt lehetővé. Én 20 évig az utánpótlásban dolgoztam, tehát nekem komoly szívügyem a fiatalok szerepeltetése. Én azt gondolom, Pál Tamara, Afentaler Sára, Varga Emőke biztosan segíteni fog nekünk, és nem csak akkor, amikor az utolsó öt percben eldőltek a mérkőzések.