David Davis: “Természetes, hogy Veszprémbe költöztem, hiszen itt van a csapat”

fotó: a Veszprém Facebook-oldala

A Veszprém új vezetőedzője, David Davis szombaton a címvédő Montpellier ellen mutatkozik be a magyar ezüstérmes kispadján. A játékosként és másodedzőként is BL-győztes szakember 1+1 évre írt alá a bakonyiakhoz.

Milyenek az első tapasztalatai? Hogy fogadták Önt a játékosok?

Egy rendkívül profi klubba érkeztem. A játékosok is nagyon jól fogadtak, várták ők is, hogy legyen vezetőedzője a csapatnak. Néhány napja vagyok csak itt, azt azonban elmondhatom, hogy a megszokottnál többet edzettünk a héten. A tegnap esti volt az utolsó hazai tréning a hétvégi utazás előtt.

Milyen állapotban vannak most a játékosok?

Fizikailag és mentálisan is kiváló állapotban vannak, látszik, hogy profi játékosok. Néhányukon meg is lepődtem, mennyire fittek, milyen jó fizikai állapotban vannak.

Figyelemmel követte a Veszprém eddigi mérkőzéseit? Ön szerint mik voltak az eddigi kudarcok okai?

A kudarcok okait nem tudom, hiszen nem voltam itt, egyébként inkább a jövőről, mint a múltról beszélnék. Egyébiránt minden edzőnek megvan a saját rendszere, Vranjesnek is, nekem is. Ő a skandináv, én a spanyol iskolát képviselem. Ez a néhány nap arra volt jó, hogy a rendszert adaptáljam a játékosokhoz, nem a játékosokat a rendszerhez, hiszen ehhez ennyi idő kevés.

David Davis a Veszprém Aránéban (Fotó: Vörös Dávid)

William Accambray és Ligetvári Patrik távozott. Ezek az Ön döntései voltak?

Természetesen nem, hiszen nem is edzettem őket, döntést sem tudtam volna így hozni velük kapcsolatban. Ez a klub döntése volt.

Közeleg a Veszprém-Szeged rangadó, ahol egy új, külön párharc is elkezdődhet, hiszen a Szeged edzője az a Juan Carlos Pastor, aki hosszú évekig az Ön edzője is volt Valladolidban és a válogatottnál. Az akkor tanultakat tudja most kamatoztatni? Milyen most a kapcsolatuk?

Pastor kiváló ember és edző, nagyon sokat tanultam tőle. A rendszerünk is hasonló, biztosan remek összecsapás lesz. Természetesen tartjuk a kapcsolatot és nagyon jóban vagyunk egymással. Ez a Szeged nagyon erős, Pastor régóta dolgozik itt és építi a csapatot. Győzni akarunk, főleg hazai pályán és ezért mindent meg fogunk tenni.

A családja Budapestre, Ön Veszprémbe költözött. Miért döntött így?

A gyermekeim amerikai iskolába jártak eddig, és ezt folytatják majd Budapesten, ők ezért élnek majd ott. Én természetes, hogy Veszprémbe költöztem, hiszen itt van a csapat, itt tartom az edzéseket. Eszembe se jutott, hogy ne itt éljek.

Készítette: Kiss Péter