Dinart lett az új francia szövetségi kapitány

Didier Dinar, Claude Onesta és Guillaume Gille (Fotó: www.francehandball2017)

Claude Onesta 15 év után távozik a francia férfi kézilabda-válogatott kispadjáról. A legendás tréner helyét eddigi segítője, Didier Dinart veszi át.

Didier Dinar, Claude Onesta és Guillaume Gille (Fotó: www.francehandball2017)
Didier Dinart, Claude Onesta és Guillaume Gille
(Fotó: www.francehandball2017)

Onesta 2001-ben került a gallok nemzeti csapatának élére, vezetésével pedig egy soha nem látott sikerszériába kezdett Franciaország. Az utolsó 10 évben három világbajnoki-, három Európa-bajnoki és két olimpiai aranyérmet zsebeltek be, emellett szinte az összes tornát a dobogón fejezték be. 2013 óta segítőjeként Didier Dinart is szerepet vállalt a sikerekben, a korábbi védekező specialista számára tehát egyáltalán nem lesz ismeretlen a feladat és a légkör.

Onesta nem távozik végleg a francia csapattól, a jövőben szakmai igazgatóként számíthat rá a szövetség. Az új stábban Dinart megüresedett asszisztensi pozícióját egy másik egykori legendás játékos, Guillaume Gille kapta meg, akit korábban a szövetségi kapitányi posztra is esélyesnek tartottak. A váltással véget ér egy aranykorszak? Vagy minden folytatódik tovább? A következő években minderre fény derül.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here