Eb 2016: Ezekben a mutatókban sokat kell javulnunk

2016.01.16 Gdansk Pilka reczna EHF Euro 2016 Mistrzostwa Europy w pilce recznej mezczyzn Wegry - Czarnogora N/Z {PERSONS} FOTO Piotr Matusewicz / Pressfocus 2016.01.16 Gdansk Handball EHF Euro Poland 2016 Hungary vs Montenegro {PERSONS} FOTO Piotr Matusewicz / Pressfocus

Két arcát láthattuk eddig nemzeti csapatunknak, ám egy dolog biztos: a blokkolás és a büntetőlövés nem tartozott a válogatott erősségei közé. Fontos, hogy a dánok elleni mérkőzésig ezen a téren is feljavuljon Talant Dujshebaev csapata.

Hétméteresek:

A kontinenstornán ez idáig a magyar és a fehérorosz csapat büntetőzik a legrosszabbul. A Montenegró elleni meccsünkön a 2/3-as mutatóval még nem volt probléma, ám egy olyan mérkőzésen, mint az oroszok elleni, a rontott büntetők sorsdöntőnek bizonyultak. Az ellenfél kapusa, Victor Kireev 3/6-tal, 50%-os mutatóval hozta le a találkozót. Persze a vereség miatt nemcsak ebben keresendő a hiba, ám faktorként megemlíthető. Eközben a táblázatból azt is kiszűrhetjük, hogy négy nemzet, Izland, Lengyelország, Dánia és Montenegró is hibátlan még ezen mutatóban. A legkevesebb hétméterest Montenegró lőhette, szám szerint egyet, míg a legtöbbször a horvátok állhattak a büntetővonalra.

?1. oszlop: lejátszott mérkőzés ? 2. oszlop: Értékesített büntető ? 3. oszlop: az adott csapat javára megítélt büntető ? 4. oszlop: százalékos arány
? 1. oszlop: lejátszott mérkőzés
? 2. oszlop: Értékesített büntető
? 3. oszlop: az adott csapat javára megítélt büntető
? 4. oszlop: százalékos arány

Blokkok:

Amíg csoportellenfelünk, a két vereséget elszenvedő Montenegró vezeti ezt a statisztikát 10 blokkal (náluk másban keresendő a vereségek oka), addig Nagy Lászlóék a szerbekkel karöltve hátulról nézik a mezőnyt. Noha a dánok sem remekelnek ezen a téren, egy esetleges ellenük elért bravúrhoz fontos lenne a blokkok terén is jelentősen javulnia a magyar csapatnak.

?1. oszlop: lejátszott mérkőzés ? 2. oszlop: blokkok száma ? 3. oszlop: blokkok száma / mérkőzés
? 1. oszlop: lejátszott mérkőzés
? 2. oszlop: blokkok száma
? 3. oszlop: blokkok száma / mérkőzés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here