Eb 2016: Gulyás kidőlt, Jamali viszont kerettag

Az MVM Veszprém tapasztalt jobbszélsője, Gulyás Péter talpsérülés miatt kihagyja a január 15-én kezdődő lengyelországi Európa-bajnokságot. A korábbi hírekkel ellentétben ellenben Iman Jamali ott van a bő, 18 fős válogatott keretben.

A Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos honlapján közölte, hogy Gulyás Péter talpsérülés miatt kénytelen kihagyni a közelgő Európa-bajnokságot. A veszprémi játékos kiesését követően a tatabányai Pásztor Ákos, valamint a Csurgót erősítő Hornyák Péter maradt jobbszélsőként Talant Dujshebaev 18 fős keretében.

Ott van viszont a válogatott névsorában Iman Jamali, a Kristianstadban játszó fiatal balátlövő, aki december 30-án még bajnoki mérkőzésen lépett pályára svéd klubjában. Külföldi oldalakon az a hír járta Jamalival kapcsolatban, hogy a szövetségi kapitány nem számít rá az Európa-bajnokságon – ám a honosított játékos most már tagja a válogatott keretnek, és készül a hétvégi, Szerbia elleni felkészülési mérkőzésekre.

A magyar válogatott január 16-án 18:00 Montenegró ellen kezdi meg szereplését a kontinensviadalon, ezt követően pedig Oroszországgal és Dániával mérkőzik még meg Talant Dujshebaev csapata a csoportkör folyamán. Jelenleg a válogatott 18 fős bő kerettel készül a tornára, amit azonban legkésőbb január 14-ig 16 fősre kell szűkítenie a szövetségi kapitánynak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here