Eb 2018: Strlekék kiütötték Petar Nenadicékat – VIDEÓ

Fotó: www.hrs.hr

Magabiztos győzelemmel kezdték a Szerbia ellen presztízscsatát a házigazda horvátok az Európa-bajnokság A csoportjában. Mirko Alilovicék -re győztek a nyitónapon.

Huszonöt percig pariban voltak a szerbek a horvátok ellen. Az utolsó öt minutumba lépve az első félidőben 10-9-et mutatott az eredményjelző. Cindric, Stepancic és Alilovic vezérletével kézben tartották a mérkőzés alakulását a hazaiak, majd Strlek, illetve Stepancic góljai zárták a játékrészt és ötgólos előnnyel mehettek a szünetre.

A második játékrészben ahogy haladt előre az idő, úgy esett szét a szerbek védekezése. Elől Petar Nenadic és Zarko Sesum tartotta a lelket Cvetkovic csapatában, azonban Cindric és Duvnjak zsenialitásával nem tudtak mit kezdeni. Strlek és Horvat temérdek ziccert lőhetett a szélről, így végül magabiztos győzelemmel indították a hazai rendezésű Eb-t a horvátok.

A mérkőzés utolsó perceiben a horvát szurkolók felszisszentek, miután Domagoj Duvnjak került a földre. Diagnózist természetesen nem tudni, a vádliját fájlalta. A találkozó legjobbjának Mirko Alilovicot választották meg.

Horvátország – Szerbia 32-22 (14-9)
Horvátország:
Alilovic (5 védés, 24%), Stevanovic (2 védés, 25%) – Stepancic 6, Strlek 6, Z. Horvat 4, Cindric 4, Cupic 2, Ig. Karacic 2, Mihic 2, Duvnjak 2, Kopljar 1, Vori 1, Mandalinic 1, Musa 1
Szerbia:
Cupara (4 védés, 13%), Ivanisevic (-) – P. Nenadic 6 (2), Zelenovic 5, N. Ilic 3 (2), D. Markovic 2 (1), Sesum 2, Beljanski 1, Radivojevic 1, Vujin 1, Marsenic 1