Eb 2018: Dánia kiütötte Magyarországot

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Nem sikerült a bravúr, a magyar férfikézilabda-válogatott 32–25-re kikapott Dániától az Európa-bajnokság első fordulójában a horvátországi Varasdon.

A HUC Sport Kft. 2018-ban is a kézilabda lelkes támogatója.

Biztatóan kezdte az első félidőt a magyar válogatott Dánia ellen. Bár Morten Olsen gólja indította a találkozót, de Lékai egy perccel később egyenlíteni tudott. Ancsin óriási bombával nyitott, de igaz volt ez a később beálló Bartókra és Bodóra is. Annak ellenére jól tartottuk magunkat, hogy Mikkel Hansen és Rasmus Lauge is gólerősen játszott. Mikler ziccereket hárított, de a dánok könyörtelenül kihasználták a magyar hibákat, így kétgólos előnnyel mehettek a szünetre, ami lehetett volna három is, de Casper Mortensen találata már időn túl esett.

Élesen kezdték a második játékrészt a Vranjes-tanítványok, ennek eredményeként a 34. perc végén Ligetvári Patrik sikeres átlövésével egyenlítettek (16–16). Volt labdánk a vezetéshez, ezt azonban nem becsültük meg, míg a dánok gólokkal büntettek. A 41. percben Mikkel Hansen begyűjtötte harmadik két percét, így piros lappal hagyta el a játékteret. Ekkor 20–17-re vezettek az északiak. Nem tudtuk kihasználni ezt az előnyt, a dánok drasztikusan növelték a két csapat közti különbséget, már tízzel is vezettek, a végére pedig 32–25-ös, kiütéses győzelmet arattak.

Dánia – Magyarország 32-25 (14-12)
Dánia:
R. Lauge 7, M. Hansen 6, M. Damgaard 5, M. Olsen 3, C. Mortensen 3, M. Landin 2, Lindberg 2, H. Toft 2, Mensah 1, L. Svan 1
Magyarország:
Lékai 5, Bartók D. 4, Bodó 3, Schuch 3, Balogh 3, Császár 2, Jamali 2, Ancsin 2, Ligetvári 1