Eb 2018: megvan a magyar válogatott célkitűzése

Ljubomir Vranjes (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

A Magyar Kézilabda Szövetség megtartotta a horvátországi Európa-bajnokság előtti utolsó sajtótájékoztatóját. Az eseményen Kocsis Máté elnök úr bejelentette, hogy milyen célokkal indítják útra az együttest, valamint nyilvánosságra hozta, hogy kik lettek az év játékosai 2017-ben.

Kocsis Máté elmondta, hogy Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány kérése alapján 18 játékos utazik Horvátországba, majd helyben határozza meg, hogy ki lesz a két kimaradó. Később újságírói kérdésre Vranjes hozzátette, még nem tudja kikre esik majd a választása.

A magyar férfikézilabda-válogatott célkitűzése, hogy legalább hat, de minél több mérkőzést játsszon, vagyis jusson be a középdöntőbe.

A szövetség elnöke továbbá bejelentette, hogy a 2017-es év férfi kézilabdázója Lékai Máté, a női pedig Görbicz Anita lett.

Ezt követően Ljubomir Vranjes vette át a szót, aki magyarul köszöntötte a sajtó képviselőit, továbbá szólt néhány mondatot a nyelvünkön.

A kapitány arról tájékoztatta a médiát, úgy gondolja nehéz a magyar együttes csoportja, de jól készültünk. Nagyon várják már az Európa-bajnokságot, ami keménynek ígérkezik.

– Aki követte a két svéd mecset, láthatta, hogy jó úton járunk. A svédek ebben a felállásban szorongatták meg a franciákat az elmúlt vb-n. Összességében két góllal maradtunk alul a svédekkel szemben a két meccsen, ez sokat elmond a csapatról.

Október-novemberhez képest, amikor először találkoztunk, nagy fejlődésen mentünk keresztül, gyorsult a csapat. Sok mindent kipróbáltam a két felkészülési találkozón, a dánok és spanyolok ellen már megpróbálunk nyerni. Nem mi vagyunk az esélyesek, de ez szerintem passzol a fiatal játékosainknak. Nincs mit veszítenivalónk, megígérhetem, hogy a végsőkig fogunk küzdeni az országértidézi Vranjest az nso.hu.