Eb 2018: óriási csatában győztek a franciák

Fotó: www.flickr.com/francehandball2017

A franciák az első percekben vezettek csak, utána 40 percig a norvég alakulat irányított a mérkőzésen. Karabaticék viszont jól hajráztak, s nyerték végül a mérkőzést egy góllal.

Gyors támadásokkal, s sok hibával vette kezdetét az első félidő, amiből a franciák jöttek ki jobban, s hamar 3 gólos előnyt szereztek, amit az első 12 percben meg is tudtak tartani (8-5). Innen fokozatot váltottak a norvégok, s köszönhetően a szélsőiknek, valamint a veszprémi Tönnesen góljainak, csakhamar kiegyenlítettek (8-8). A francia szakvezető 18 perc után kapust cserélt, Gerardot Dumoulin váltotta, ám a norvégok megléptek, s csak Myrhol két rontott ziccerének köszönhették, hogy nem nőtt tovább a különbség (11-13). A félidő végére háromra nőtt a skandinávok előnye, ám Mahé időn túli hetesével zárkóztak a franciák kettőre, s emberelőnyben kezdhették a második játékrészt.

A második rész első tíz percében többször is közelebb jöttek a gallok, de egyenlíteni nem tudtak, sőt, a skandináv csapatnak ezután labdája volt a plusz négyhez (21-24) is, ám a visszaálló Gerard többször is jókor védett, egyszer büntetőt is hárítva. A mérkőzés háromnegyede után aztán aktivizálta magát a franciák jobb oldala, s Porte, valamint Abalo góljaival kiegyenlített Didier Dinart csapata. Így érkeztünk el a hajrához, ahol 3 perccel a vége előtt Porte-ot kiszórták a bírók (30-30), így esélyt kaptak a norvégok, hogy eldöntsék a meccset. Nem tudtak élni a lehetőséggel, s a végén Tönnesen is kiállt két percre, a franciák pedig nyertek Guigou győztes góljával. A mérkőzés legjobbjának Kentin Mahét választották.

Franciaország-Norvégia 32 -31 (15-17)
Franciaország:
Mahe 8 (4), Guigou 5, N. Karabatic 4, Abalo 4, Mem 3, Dipanda 2, Porte 2, Tournat 2, Sorhaindo 1, N’Guessan 1
Norvégia:
Tönnesen 7, Björnsen 6, Myrhol 5, Jöndal 4, Johannesen 3, Sagosen 3, Tangen 1, Gullerud 1, O’Sullivan 1