Eb 2018: Spanyolország is elődöntős

Forrás: HRS / Sasa Pahic Szabo

Egy szoros első félidőt egy nagyon sima második követett, ahol a spanyolok eldöntötték a mérkőzést a javukra, így pedig a franciákkal játszhatnak a döntőért.

Azt már a mérkőzés előtt tudni lehetett, hogy az elődöntőbe jut, aki ma nyeri ezt a találkozót, s Spanyolországnak a döntetlen is elég ehhez. Idegesen kezdték a felek a mérkőzést, s majdnem 5 perc eltelt már, mire Kühn lévén megszületett az első gól. Innentől többnyire a németek voltak lépéselőnyben, de fej-fej mellett haladtak a csapatok. A játékrész második felére aztán átvették az irányítást a spanyolok, Aguinagaldét nehezen kontrollálták Pekelerék. A német mester több formációt is kipróbált, 7 emberrel is támadott, ám így is spanyol előnnyel mehettek pihenőre a csapatok (13-14).

A második félidő aztán egészen meseszerűen alakult a hispán csapat számára. A németek még egyenlítettek ugyan, ám innen egy 8:0-ás spanyol sorozat következett, Balaguer, Raul Entrerrios és Gurbindo góljaival hirtelen elhúztak a spanyolok (15-23). Ez a sorozat el is döntötte a mérkőzést.

Németország – Spanyolország 27-31 (13-14)
Németország:
Häfner 5, Kühn 4, Reichmann 4, P. Weber 4, Pekeler 2, Wiencek 2, Groetzki 2, Kohlbacher 2, Gensheimer 2 (1)
Spanyolország:
Balaguer 6, Dujshebaev 5, Sole 5 (5), Aguinagalde 4, R. Entrerrios 4, Gurbindo 4, Sarmiento 2, Arino 1