Eb C-csoport ? Franciaország izzadva és szerencsével gyűrte le a lengyeleket

A francia válogatott egy végig szoros találkozón, utolsó másodpercben lőtt góllal, illetve Dumoulin-védésekkel győzött Lengyelország ellen. Lijewskiék az utolsó körben így kénytelenek lesznek megverni az oroszokat, ha tovább akarják folytatni a tornát.

pol-fra
A francia válogatottnak ismét kellett Nikola Karabatic káprázatos teljesítménye a lengyelek ellen. (Fotó: ehf-euro.com)

A mérkőzés beharangozója IDE kattintva érhető el.

Orzechowski bokasérülés miatt nem vállalhatta a mérkőzést, a franciáknál pedig se Omeyert, se Porte-t nem nevezték még be. Az aarhus-i csarnokban már az első percektől kezdve zengett a “Polska, Polska!”. Az első negyedórában inkább a két kapusról szolt a meccs, főleg Dumoulin-ról, aki több mint 50%-kal hárított. A lengyelek viszont teljesen más arcukat mutatták, mint a szerbek ellen, a 14. percben Chrapkowski és Lijewski bombagóljaival 7-5-re vezettek a piros-fehérek. Azonban, mint tegnap előtt, hosszú perces gólcsendet láthattunk tőlük, ezt tökéletesen kihasználtak a franciák (7-8). Egyszer még sikerült fordítani a lengyel válogatottnak, Onesta időkérését követően viszont egy 4-0 sorozattal elléptek a kékek (11-14). Ennek ellenére sem estek össze Szmalék, a félidőben csak egy gól volt a francia előny (14-15).

Fordulás után csak fél perc kellett Lengyelországnak, hogy emberhátrányban, két lerohanással visszavegye a vezetést. Eközben meglett Nikola Karabatic első rontott lövése a tornán, addig 12/12 volt a mérlege. Ekkor kezdődött az igazi csata a pályán, kemény – de nem mindig büntetlen – védekezésekkel. A francia válogatott átesett egy holtponton, újra hárommal lépett el Accambray zsinórban lőtt három találatával (48. perc: 22-25). Ismét felzárkóztattak volna a “fehér sasok”, ám Dumoulin ezt nem így gondolta, és szűk tíz percig lehúzta a rolót. Ennek ellenére kicsit később mégis feljött a Biegler-csapat (25-26). Számos kihagyott ziccer után az utolsó perc elején egyenlített Lengyelország, Jurkiewicz-bombájával (27-27). A fiatal beálló, Igor Anic szép teljesítményét egy mindent eldöntő góllal koronázta meg az utolsó percben. Jurkiewicz kezében volt még az egyenlítési lehetőség, ám Dumoulin két kézzel hárított. Nagyon szenvedve, és némi szerencsével megnyerték a második meccsüket is a franciák.

Lengyelország – Franciaország 27-28 (14-15)
Lengyelország:
Szmal ? Chrapkowski 4, B. Jurecki 3, Jurkiewicz 3, K. Lijewski 4, Lucak 5, Jaszka 2, Wisniewski 1, M. Jurecki 2, Krajewski 2, Szyba 1
Franciaország:
Dumoulin ? Guigou 4, N. Karabatic 8, Fernandez 3, Sorhaindo 2, K. Nyokas 1, Abalo 2, Anic 4, Accambray 4

A csoport másik mérkőzésén:
Oroszország?Szerbia 27?25

A 3. forduló programja (január 17.)
18.00, Lengyelország?Oroszország
20.15, Szerbia?Franciaország

A C-csoport jelenlegi állása:
1. Franciaország +8 4p
2. Szerbia -1 2p
3. Oroszország -5 2p
4. Lengyelország 0 0p

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here