Eb-selejtező: egy félidőn át bírta a fiatal magyar csapat Dániában

Mikler Roland, Nagy László, Iman Jamali és Császár Gábor nélkül utazott ki a magyar válogatott Dániába. Az első játékrészben nem látszott a hiányuk, hiszen a fiatalok is remekeltek, többgólos előnyben kézilabdaztak a mieink. A második félidőben aztán kijött a tudásbeli különbség az olimpiai címvédő javára.

A mérkőzés legelején puhatolóztak a csapatok a 3. percben 2-2-t mutaott az eredményjelző, innen a vendég magyar válogatott tudott újítani és négygólos előnyre tettek szert (15. perc 6-10). A fiatalok is rengeteg lehetőséget kaptak a szövetségi kapitánytól, a kapuban Borbély teljesítményével meg is hálálta ezt. Ahogyan a debütáló balatonfüredi irányító Győri Mátyás is élt a lehetőségekkel, két gólt is szerzett az első játékrész során. A dánok sem hagyták magukat, fokozatosan dolgozták le a hátrányukat, a 4 perccel az első félidő vége előtt (26. perc 16-16) ismét egálra álltak a felek. Egyszer vezettek Mikkel Hansenék az első etap során, amelyet meg is őriztek a pihenőig (30. perc 18-17).

170507_BygmaCup_Bodó_PopalBalazs
Bodó Richárd volt a legeredményesebb magyar (Fotó: Popál Balázs)

A fordulás után nem tudta folytatni a jó játékot a magyar válogatott, a hazai csapat nem hagyott erre lehetőséget. Tovább növelték előnyüket az északiak, ezért a nyolc perc elteltével Javier Sabaté időt kért (38. perc 23-18). Sajnos ez sem sikerült, az olimpiai bajnok címvédő érvényesítette a papírformát, folyamatosan nőtt a távolság a két csapat között (55. perc 32-25). A második játékrészben már tényleg csak az újoncok játszottak, akik a kialakult különbség ellenére remekül küzdöttek. Végül Svan állította be a végeredményt, hétgólos sikerükkel valószínűsíthetően a selejtezőcsoport-győzelmet is megszerezték az északiak.

Dánia ? Magyarország 35-27 (18-17)
Dánia:
M. Hansen 8, Svan 7, Mensah 5, M. Landin 5, Kirkelokke 4, Zachariassen 2, H. Toft 2, Möllgaard 1, Olsen 1
Magyarország:
Bodó 5, Iváncsik T. 5, Balogh 4, Lékai 4, Győri 2, Bánhidi 2, Juhász 2, Ligetvári 1, Szepesi 1, Vilovski 1

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here