Eb-selejtező: győzelemmel búcsúzott a szezontól a magyar csapat

Tét nélkül lépett pályára a magyar válogatott vasárnap este az Európa-bajnoki selejtezősorozat záró fordulójában. A találkozón mindenki lehetőséget kapott, a fiatalok közül Győri Mátyás élt vele a leginkább, gólig jutott.

Teltház várta a csapatokat a Veszprém Arénában, ahol közvetlenül a kezdősípszó előtt két játékost is köszöntöttek. Mikler Roland 175-ször, míg Lékai Máté 100-szor viselhette eddig a címeres mezt.

A találkozó első gólját a hollandok szerezték, négy perc elteltével sikerült először gólt szereznie a magyar csapatnak, akkor Bánhidi volt eredményes. A vendégek egészen nyitott fallal igyekeztek nehezíteni a magyar lövők dolgát. A magyar védelem is jól működött, több labdát is szereztek, de előbb Lékai hibázott ziccert, majd Iváncsik Tamás nem tudta eltalálni a kaput büntetőből. A fiatal Tóth Attilának sikerült, ezért a mérkőzés során először vezetett a hazai együttes (9.perc 3-2). A hollandok továbbra is sok hibát vétettek támadásba, amiből gyors magyar gólok születtek. A büntetőkkel viszont meggyűlt a baja a hazaiaknak, ennek ellenére már négy góllal vezettünk Bánhidi és Bodó eredményes játékának köszönhetően (20. perc 11-7). Szívósan küzdöttek a vendégek, okoztak kellemetlen pillanatokat a magyar támadónak, a félidő végére fel is zárkóztak három találatra (30. perc 16-13).

A szünetben az idény végén a pályafutását befejező Gulyás Pétert köszöntötték. A jobbszélső 111-szer képviselte hazáját a válogatottban, ezért a magyar szövetség egy 111-es mezszámú címeres mezt adott át neki.

Bár az első játékrészhez hasonlóan a hollandok voltak eredményesek először, ám erre Juhász kettő, Győri egy góllal válaszolt, így visszaállt az ötgólos különbség (33. perc 19-14). A fiatalok a fordulás után több lehetőséget kaptak a magyar kispadtól leköszönő Javier Sabatétól, amivel éltek is. Egyre csak növelték a magyar válogatott előnyét, majd a két rutinos, Lékai és Nagy összjátékából hétgólos előnyre tettek szert a hazaiak (39. perc 25-18). A vendégek részéről Lucas Steins, a magyar oldalon Győri Mátyás volta gólfelelős. A nyártól a Telekom Veszprémet erősítő fiatal kilenc gólnál járt a második félidő közepén (46. perc 29-22). A hajrá elején faragott a hátrányából a holland válogatott, négyre olvadt a magyar előny (53. perc 31-27). Az utolsó percek Fazekas Nándorról szóltak vette át, akit utoljára láthattunk a magyar válogatott mezében. Stílusosan hetest és ziccert is hárított a rutinos hálóős, szépen búcsúzott a nemzeti csapattól. A találkozó végül ötgólos magyar győzelemmel zárult, mely után elköszöntek Javier Sabaté kapitánytól is.

Magyarország – Hollandia 35-30 (16-13)
Magyarország:
Fazekas (4/1 védés), Mikler (3 védés) – Győri 10 (4), Bánhidi 6, Lékai 3, Bodó 3, Juhász Á. 3, Iváncsik T. 3, Vilovski 3, Tóth 1 (1),  Ancsin 1, Szita 1, Nagy L. 1
Hollandia:
Ravensbergen (10/2 védés) – Hanen 6, Schagen 6 (2), Boomhouwer 4, L. Steins 3, Remer 3, I. Steins 3, Adams 2, Baart 1, I. Smits 1, Van Schie 1

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here